Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalac megfogása?

Tengerimalac megfogása?

Figyelt kérdés
1-2 hete van nálam egy fiatal tmalac. A ketrecben lehetetlen megfogni,de nem is akarom űzni,mert szivrohamot kapna. Úgy szoktam kivenni,hogy berakok egy dobozt,abban zöldség,ő bemegy én meg kiveszem. De! ezt kb 3x tudtam megtenni,már a dobozba se megy be,mit tegyek? Hogy vegyem ki???
2012. ápr. 26. 18:52
 1/3 Norina86 ***** válasza:

Nem fog szívrohamot kapni, bizony az első pár hétben előfordul, hogy kergetni kell a félénkebb malackát. Lehetőleg ne felülről, hanem oldalról közelíts, hogy lássa a kezed, ajánlatos egy sarokba beterelni, és egy határozott mozdulattal kivenni.

Ha mindennap kiveszed, és mondjuk utána kap jutalomzöldséget meg egy kis simogatást, 1-2 hét alatt megtanulja, hogy nem akarod bántani, és meg fogja engedni, hogy kivedd.

Akkor fog megszokni, ha érzi a bőröd szagát, ezért a dobozos megoldás szerintem ijesztőbb a számára.

Ha naponta kap jutalomfalatot úgy, hogy óvatosan az orrához tartod a zöldséget, és megvárod, hogy érezze a szagát és a kezed szagát egyben, ezzel is kellemes emlékhez kötöd a személyed. Szerintem pár nap múlva ki is fogja venni a kezedből a falatkát, és ezzel is közelebb kerülsz hozzá.

2012. ápr. 27. 18:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi, de valamivel pl egy könyvvel szoritsam a sarokba? Az úgy jó? Mert valamivel muszáj,mert ha nem,akkor csak körbe-körbe futkos,nem marad egy sarokban. És nem fog megharapni,ha sarokba szoritva érzi magát?
2012. ápr. 27. 20:13
 3/3 anonim ***** válasza:
megharapni nem fog, csak megijed.
2012. ápr. 29. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!