Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Vadászgörényesek! Igazak ezek...

Vadászgörényesek! Igazak ezek az állítások?

Figyelt kérdés

szóval az a helyzet, hogy szeretnék görit vásárolni. minél több embert kérdezgetek mielőtt megvenném, és ezeken nem tudok eligazodni...

azt mondta a lány akinek van görénye, hogy hiába van ivartalanítva, ugyan olyan "büdös" marad (nem tudom máshogy kifejezni..)

olyat is hallottam, hogy a görény egy emberhez ragaszkodik igazán, akit nem fog megharapni vagy karmolni, de az összes többi embert igen. ezek igazak? köszönöm előre is a válaszokat!

2012. ápr. 19. 19:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igen,természetesen!Ugyan úgy meg tud szokni(van amelyik jobban is),nem kell feltétlenül kölyök legyen,sőt kezdőknek talán a felnőttekkel sokkal könnyebb foglalkozni,hisz már szobatiszták,harapásról is le vannak szoktatva és ugyan olyan barátságosak:)Ha nem szokna meg egy felnőtt se más embert,akkor senki nem fogadna örökbe felnőtt görit:))

Még egy ami fontos lehet,nem tudom h tudsz-e róla:Görényeket csak nyers vagy főtt hússal szabad etetni és mellette kiegészitésként lehet tápot is adni,meg vannak különböző vitaminok is amiket lehet adni,macskakajával sajnos sokan etetnek pedig az egyáltalán nem ajánlatos,nem tesz jót nekik,ha megnézed a legtöbb konzervben 7% fehérje van,ami eszméletlenül kevés!És 2 görinek csak húst adok,sokkal olcsóbb is mintha konzervvel etetnék és még kevesebbet is eszik belőle,mint a konzervből,mert nagyobb a tápanyagtartalma:)Sőt!,ha konzervet eszik büdös lesz tőle a szája,a széklete és maga a görci is,ha húst adsz neki ez enyhülni fog:))

2012. ápr. 23. 16:43
 12/13 anonim ***** válasza:
És helyett én-t akartam irni:)
2012. ápr. 23. 16:44
 13/13 anonim válasza:

Nekem 2 csajom van. Ők ivartalanok, és alig van vmi szaguk. Én mindig meg szoktam szagoltatni őket az érdeklődővel, hogy tessék, mintát lehet venni. Viccesen hangzik, de mindig nagy a csodálkozás. Minden nap takarítom őket és 2 hetente mosom a fekhelyüket ugyanis! a bundaszaguk beleivódik az ágyneműjükbe és ha az nincs tisztán tartva, szépen lassan a görci is szagosabb lesz illetve a szobában is lehet majd érezni.

Nekem az egyik lányom bizalmatlanabb emberekkel. Ő sem esz meg senkit, csak ha valaki félve nyúl hozzá, megérzi, és azt szereti terrorizálni. Érdekes módon még egy görényest sem harapott meg:D

Nálunk nem hogy 16ot... télen akár 20 órát is szundiznak. Persze ezt nem úgy kell elképzelni hogy 20 órán keresztül fel sem kel. Közben felkel pár percre eszik elvégzi a dolgát és visszafekszik.

Én suliidőben napi 3-4 ilyenkor nyáron napi 6-8 órát engedem őket ki. Igazából fölösleges annyit. Itt kint is elalszanak ha elfáradnak:) A napi 3-4 óra kell nekik. Viszont ha egyedül van arra készülj, hogy azt a 3-4 órát neked kell vele aktívan eltölteni, különben a házat fogja szétszedni unalmában:)

Én alapon csajjal kezdtem, kicsivel, ráadásul harapott is. Semmi tapasztalatom nem volt, még is sikerült lenevelni róla. A csajok még hiperaktívabbak mint a pasik. Kis rosszaságok. A fiúk lomhábbak, anyásabbak.

Ha pl jó helyről fogadsz örökbe (tudok ajánlani 1-2 helyet ha érdekel írj privit) akkor azok a görcik már le lesznek szoktatva a harapásról, szobatiszták, szocializáltak. Hiába felnőttek, ugyanúgy tudnak kötődni emberhez, és természetesen megszokják az új gazdit. Persze kölyköt is vehetsz. Rengeteg türelem kell hozzájuk, mert bár tévhitekkel ellentétben vannak olyan okosak mint a kutyák, a kutyusok azért élnek, hogy minket tegyenek boldoggá, így csüngnek a szavainkon, parancsainkon. A görcik azért élnek, hogy magukat tegyék boldoggá, és csak a hasukon keresztül vezet az út a jó irányba:D.

Ők karmolni direktbe, védekezés céljából nem karmolnak, úgy mint a macskák. Csak akkor csikar, ha unja hogy a kezedben van, menne le, vagy épp mászik föl rád, mert olyat is szoktak csinálni:) Nagyon édesek, én csak ajánlani tudom őket, ha tudod nekik biztosítani azt az életkörülményt, amire szükségük van:)

2012. júl. 20. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!