Mikor lesz szelidebb a tengerimalacom?
Vannak olyan módszerek a felemeléshez, hogy egy átlátszó csövet leteszel neki, majd megvárod, hogy belemásszon, és azzal együtt kiveszed. De ezt nem én találtam ki, olvastam, én még nem próbáltam ki. DE viszont amit én ajánlanék, az az mint az első válaszolóé, hogy próbáld meg határozottan és két kézzel. Ne csodálkozz, hogy az első napokban még félénk lesz. De ha nincs társa szerezz neki, mert ez alap a malackáknál, mivel a tengerimalac társigénylő fajta. Ebben az esetben, 100x50-es ketrecre van szükséged, mert két malackánál akkorának kell lennie a ketrecnek. Ha párt választasz, csak egyneműt válassz, vagy ha lány van, a lány mellé ivartalanított hím malac is jó.
Itt van egy oldal, ahol azt is megmutatják, hogy vedd fel a tengerimalacot:
Itt meg két oldal, ami sokat segíthet a tartásához:
Sok sikert!
Amikor kiveszed, figyelj arra, hogy a ketrecében, amikor nyúlnál felé, még ha el is fut a kezed elől, ne kergesd! Türelmesen, kivétel előtt tedd be neki egy kicsit a kezedet, hogy érezze az illatod, ezzel növelheted azt, hogy jobban megbízik benned és nem annyira fél.
Második válaszoló voltam, csak ezt hozzá akartam fűzni.
Én voltam a kérdező legutóbbi kommentje előtt.
Azért nem szabad kergetni, mert a tengerimalac igen félős állat. Nem ragadozó, ezért fél a ragadozó állatoktól. Ha felülről közelíted a kezeddel, az olyan neki, mint ha egy ragadozó madár szeretne lecsapni rá. Ilyenkor vagy ledermed (halottnak álcázza magát), vagy elkezd futni a kezed elől. Fontos, hogy elölről közelítsd a kezeddel. Talán emiatt futhat a kezed elől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!