Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan tudnám leszoktatni a...

Cuky123456789 kérdése:

Hogyan tudnám leszoktatni a tengeri malacaimat a ketrecrács rágásáról?

Figyelt kérdés
A malackáim folyton rágják a ketrecrácsot. Mikor éhesek is nem visítással jelzik, hanem azzal, hogy rágják és ez már igen idegesítő. Kérlek segítsetek, válaszaitokat előre is köszönöm! :)

2012. ápr. 10. 13:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Rakd be öket akvariumba...
2012. ápr. 10. 13:21
 2/10 anonim ***** válasza:
aki az akváriumot ajánlja az nem ért hozzá, tengericocikat tilos akváriumban tartani. mindig legyen széna mindig pótold és akkor azt rágják nekik mindig kell valamit rágcsálni, de ha széna van előttük akkor azt rágcsálják.
2012. ápr. 10. 14:21
 3/10 anonim ***** válasza:
(előző) de nálam a ketrec teteje le van véve és nem másznak ki soha sztem a tieid sem másznának ki (kivéve ha a földön vannak de földön nem szabad tartani őket) a legjobb ha derékmagasságban vannak.
2012. ápr. 10. 14:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Fújd be valami nem mérgező, viszont iszonyat büdös sprayvel! (Állatkórházban kapható)
2012. ápr. 10. 14:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Valahol azt olvastam hogy citromlével kell bekenni és az néha használ. Kivéve ha nagyon szeretik a citrusféléket mert szerintem akkor csak rosszabb lesz:D Az enyémek is rágják. Főleg ha ivarzanak és az egyik mindig. Ha éhes, ha hisztizik, ha a másik van ölben, ha unatkozik stb. Szerencsére rájött hogy az esetek többségében lesz@rom így fel szokta adni. Széna mindig legyen előttük és akkor talán a kajáért nem fogják rágni, ha igen akkor pedig ne reagálj rá. Vagy még tegyél be nekik valami faágat, lehet a foguk miatt rágják bár ezt nem hinném mert arra ott van a széna.
2012. ápr. 10. 15:25
 6/10 anonim ***** válasza:
miert?nekem mindig akvariumban voltak,es semmi bajuk nem lett töle!
2012. ápr. 10. 20:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Az 5. vagyok. Azért nem javasolják sokan a terráriumot mert nem szellőzik elég jól. Hamar bepárásodik nyáron és a gázok (ammónia, metán) is bent maradnak a maliknál és ez káros is lehet. Nehéz, nehéz takarítani, kimosni. Ha belerúgsz eltörik. Meg ugye 100x50-es kéne kb abból is és az már szép helyet foglal és mozgatni sem könnyű. Meg most a kérdező miért fektessen be egy nagy terráriumba mikor teljesen jó ketrece is van? De ha elég nagy akkor biztos nagyon jó nekik. Ezt mindenkinél a hely és a lehetőségek szabják meg. Nekem se kellene ekkora terrárium. Volt egerünk, halunk. A 30 l-es terráriumot elég volt mozgatni nemhogy egy ekkorát:S
2012. ápr. 10. 21:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Sehogy! :)

Nekem is rágta, főleg ha kaja szagot érzett (sárgadinnye szagra meg különösen beindult :) ). Így nyomatékosítja (a visítás mellett), hogy enne valamit.

Akváriumba ne tedd, az kínzás neki. Nem tud izzadni, nyáron (ha nincs klímád), valószínűleg elpusztul.

2012. ápr. 11. 11:57
 9/10 A kérdező kommentje:
KÖszi szépen mindekinek! :)
2012. ápr. 11. 19:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Meg lehet oldani hogy ne tudja rázni. Nekem a nyuszi rázta, és barátom a ketrec alján azokat a kis izéket, ami elé az ajtót kell beilleszteni ragasztópisztollyal megvastagította,aztán lecsiszolta kocka alakúra. Így szorul az ajtó, és hiába rázzák nem mozog és nem zörög. Eleinte féltem hogy ha megrágják valami bajuk lesz, de nem nagyon tudják rágni, és nincs is semmi bajuk.
2012. ápr. 20. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!