Ha megszülettek a kis hörcsögök akkor meglehet őket nézni vagy megvárjam míg saját maguk kijönnek?
Engem váratlanul ért, amikor az aranyhörcsögöm lefialt, nem voltam benne biztos, hogy terhes, mert így vettem eredetileg, hogy már terhes volt. És akkor megemeltem a kisház tetejét amikor meg akartam nézni a hörimet és akkor vettem észre alatta a sok pici rózsaszín kapálózó lábacskát! :) De utána már nem bolygattam őket, nem szabad még ilyenkor zavarni őket, mert az anya félti őket és akkor ha úgy érzi, hogy nincsenek biztonságba a picik akkor megtámadhatja őket!
Szóval várd meg, amíg lesznek legalább 2 hetesek, addig ne nyúlj hozzájuk és ne nagyon nézegesd őket. Anyahörcsögnek pedig adjál rengeteg fehérjedús ételt minden nap: pl. egyik nap túró, natúr főtt csirkehusi, másik nap tejföl és főtt tojás...stb.stb. Sajtot is kapjon minden nap. A gyümölcs/zöldség adagját pedig meg kell ilyenkor duplázni, mert sok folyadékra és vitaminra van szüksége. Így szépen fel fogja őket nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!