Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A tengerimalacaim füvet...

A tengerimalacaim füvet kapnak mostanság. A gond csak az hogy a szénát nem eszik hozzá. Baj ez?

Figyelt kérdés
Mondjuk már nem olyan jó a széna sem, csak nem friss így megértem őket. Baj ha főleg füvet esznek már ilyenkor? Réthez közel lakunk így ott már ilyen 10 cm-es fűszálakat tudok nekik szedni. Árt nekik ha csak azt kapnak?
2012. márc. 31. 18:26
 1/6 A kérdező kommentje:
Úgy kaptam meg tavaly őket hogy "ööö, nyáron csak füvet kapnak, jó az" kicsit kételkedem. Amint lesz házi széna biztos azt is eszik. Most is van előttük de ha kapnak füvet ha nem akkor se látom hogy eszik:S Bajuk lehet tőle hogy nem esznek szénát? Gondolom a fogaik sem úgy kopnak de most beléjük erőszakolni sem akarom :S
2012. márc. 31. 18:33
 2/6 anonim válasza:
Nekem is volt tengerimalacom,és nyáron füvet adtam neki,mert imádta,meg mindig adtam neki egy kis kukoricát,mert azt is szerette,meg attól a foga is kopik,mert rágcsál,de nem lessz semmi baja,ha csak füvet adsz neki :) az enyém még nagyon szerette a répát is :D ha van még kérdésed írj,válaszolok :)
2012. márc. 31. 18:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekik a fő táplálékuk a széna, segíti az emésztésüket, és ezzel koptatják a fogaikat!Adhatsz nekik füvet, ártani nem árt, de széna legyen előttük, hidd el esznek ők amennyi szükséges nekik!De ne csak fű legyen előttük, hanem friss zöldségek, gyümölcsök!Napi egy adag fű bőven elég nekik!Esetleg szedjél nekik sok füvet, szárítsad ki őket fű szénának!az enyémek imádják :)
2012. márc. 31. 18:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy már nem sok szénám van és még most szárítani sem lehet mert nagy a fű víztartalma. Van előttük széna de sípolnak a fűért. Megértem őket mert ez még jó kis zsenge fű. Csak tartok tőle hogy bajuk lesz ha nem esznek mást. Ha napi 2 marék füvet kapnak az baj szerintetek? Mondjuk az élőhelyükön sem hinném hogy nyáron szénát ennének. Zöldség gyümölcs minden nap van nekik. Már a szénánk se valami jó minőségű és meglepődnék ha valahol még találnék olyan igazi jó szénát :S És még csak 2 napja adok nekik füvet már ráálltak a kis sunyik:D Ti adtok már nekik füvet? Már ebbe se vagyok biztos hogy nem e kezdtem nekik korán adni:S Köszönöm a válaszokat. Még magkeveréket szoktak kapni de csak simán kukoricát nem mert a frászt hozták rám mikor megláttam hogy eszik meg. Meg meg se eszik csak a csíra részét harapják ki:S
2012. márc. 31. 19:09
 5/6 anonim válasza:
Imádják a füvet és semmi bajuk nem lesz ha nem adsz nekik szénát én sose adtam neki és még él,csak keresztanyumnál van,mert anya nem szereti,am az a lényeg,hogy kap zöldséget,én úgy adtam neki nyáron,hogy fű,kukorica,vagy fű meg répa :) am én már ilyenkor adtam neki,miest tudtam normálisan szedni adtam,mert nagyon szereti,már vagy 4-5 éves :) am milyen megyében laksz?
2012. márc. 31. 19:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Húh, hát szerintem az elég baj, ha szegény nem kapott még szénát, csak elvétve , kedves utolsó!Javaslom olvassátok Gemon oldalát, aki tenyésztő és nagyon jól ért a tengeri malacokhoz!Ezen belül is az etetés oldalt!Illetve a fórumon is sokat tudnak neked majd segíteni, h h kell helyesen a malackákat etetni!Kukoricát pedig tilos nekik adni!ahogy a legtöbb K-betűs növényt!Magkeverék, nem túl jó táplálék a számukra, mivel elsősorban ők nem magevők!Rendes tápot vegyél nekik, én ajánlom a Versele Laga termékeit!Amelyik tápba van kukorica, szotyi azokat meg se vedd, nem tesz jót a malacnak!ezek a legsilányabb tápok!

[link]

2012. ápr. 1. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!