Mondanátok pár dolgot a törpenyuszik tartásáról? Tengerimalacom van, de kíváncsiságból nagyon érdekelne, miket kell tudni a nyuszikról.
Nekem lógófülű kosorrú törpenyuszim van :D
Nemsokára vagyis vasárnap jön mellé egy lány mert az előző elpusztult rejtélyes okok miatt :'( Úgyhogy a Jézuska hozza majd neki természetesen kap a Mikulástól is valamit :D Mi megszoktuk ilyenkor ajándékozni őket vagyis az állatkáinkat cserébe a hűségüket kapjuk és a nagy szívüket. És igen gyorsan szobatiszták lesznek :D Nekem a ketrecbe van amikor berakok egy műanyag dobozkát és abba piszkít így minden nap csak azt ürítem ki 4 naponta van amikor az egész ketrecet kimosom mosószeres vízzel. És hát nekem nyáron a garázsban vannak télen a kazánházban a meleg csövek mellett így hát nem tudom milyen mellettük aludni. Nekem még nem voltak betegek bár amelyik elpusztult lehet betegségben csak az egyik napról a másikra mikor mentem ki hozzájuk rossz álapotban volt és hát látszott rajta nem lehet megmenteni.. :(( :'(
Hát nem tudom kicsit gyors az anyagcseréjük de például nem annyira mint a madaraknak :D
Amire szükségük van:
-ketrec
-itató,etető
-széna
-faág fogkoptatásra
-nyuszitáp :)
-friss víz
-házikó(de nem mindegyik szereti)
-gyümölcsök:-alma
-mazsola
-menta (amiről most hallottam:OO)
-zöldségek:-répa
-saláta
-kígyóuborka
és persze sok-sok szeretet és türelem
amúgy a zöldségeket és a gyümölcsöket csak 3 hónapos kor után lehet adni nekik mivel még a gyomruk nincs annyira kifejlődve és biztos van még sok gyümi meg zöldség de én ezeket szoktam neki adni :DD
Remélem kielégítettem kíváncsiságod ;)
És remélem lesz neked is egy ilyen kis bújós szőrpamacsod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!