Nyuszinak nem árt meg?
Figyelt kérdés
Ki szeretném tenni egy kicsit a nyuszimat futkározni a kertbe, de félek, hogy baja lesz a fűtől, mert a szomszéd macskák át szoktak járkálni, és macskapisis lehet. Ki merjem tenni a nyuszit? Vannak még egyéb veszélyek is?2012. márc. 22. 12:11
1/8 anonim válasza:
Hát, ha a macska odajár, akkor nem nagyon kéne, de egyébként lehet venni rágcsálófüvet, és lehet olyat is növeszteni ami kimondottan erre való.
2/8 anonim válasza:
A nyuszit csak akkor vidd ki a kertbe, ha állandóan tudsz rá figyelni. Bármi érheti. Vigyél be neki füvet először, szokjon hozzá a pocija (nehogy hasmenése legyen, ha ott kint belakmározik). Egyébként iszonyat finnyás állatok, biztos lehetsz benne, hogy nem fog szennyezett füvet enni. Csak tényleg ne hagyd felügyelet nélkül.
3/8 anonim válasza:
Ja, és a másik. Oltásai megvannak? Ill. kullancs ellen is védekezni kell!
4/8 anonim válasza:
B ocs.hogy kérdezek,de kullancs ellen hogy?Nem elég a kombinált oltás?
5/8 anonim válasza:
Sajnos nem. Az csak mixo ellen jó, de pl. lyme-kór stb., ezek ellen nem.
Neostomosan oldatot érdemes venni (ampullában van, pár száz ft), ezt fel kell oldani 1 liter vízben és a bundáját bespriccelni vele minden egyes alkalommal, amikor kint van. Én ezért szoktam inkább 25 fok felett kivinni, mert akkor nem áll fenn a veszélye, hogy megfázik. Kb. 3 óránként be kell fújni vele, amíg kint van.
6/8 A kérdező kommentje:
Kösznöm a válaszokat! Itt a fórumon olvastam egyszer, hogy vkinek a nyuszija azért pusztult el, mert kutyapisis füvet evett, és ez egy kicsit elijesztett. Nagyon féltem, de olyan jó lenne kitenni egy kicsit, szerintem nagyon élvezné. :)
Azokat a betegségeket, ami ellen be kell oltani, hogy kaphatja el? (Hogyha nincs beoltva.) Más állatoktól?
2012. márc. 22. 16:47
7/8 anonim válasza:
A myxot rovarok, leginkább szúnyogok ill. fertőzött állatok terjesztik. AZ RHD-t viszont akár tőled is elkaphatja úgy, hogy beviszed a cipődön, ruhádon, mosatlan kezeden. Gyakorlatilag bármitől. Nyulaknál a kullancs nem annyira veszélyes, mint más állatoknál. Kullancsok esetében sokkal inkább kell tartani attól, hogy myxóval fertőzik meg a nyuladat. Általánosan elterjedt vélemény, hogy a nyulakra a kullancs csak a myxo miatt veszélyes.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. márc. 22. 17:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!