Tengerimalac miért vakarózik?
Az egész testén korpás? Mitől lett a seb a lábán? Csak a sebet vakarja?
Nézd meg, hogy nem tetves-e. Az enyém az volt sajna mikor elhoztam és három hónapba telt mire kigyógyítottam kencékkel jó sok munka vol. Az enyém ugrált is.
Nem vagyok szakértő, de lehet, hogy a megtámadta valamilyen baktériumos fertőzés ami a seben keresztül jutott be. Erre az állatorvos gyógyszert tud felírni. De persze egyáltalán nem biztos, hogy ez a baja. A korpásodást meg nem tudom mitől lehet.
Vidd el dokihoz. De vigyél magaddal egy kétezrest is, szerintem 2000 körül lesz a vizsgálat plusz gyógyszerfelírás (ha kell neki). Lehet h vitamint ír a korpára. Én addig is míg nem jutok dokihoz kamillás teával (langyos) kenegetném a lábát. Mikor volt hörcsögöm annak is azzal kenegettem és meggyógyult.
Sok sikert, lécci ne hanagyold el szegényként, tartsd tisztán az almot a beteg lába miatt!
Akkor valószínű tetves. Az enyémnél úgy jöttünk rá h állandóan vakarózott és néha rájött egy "roham" és akkor nagyon ugrált és annyira kimelegedett az ugrálástól hogy piros lett a füle. Szabad szemmel láttuk a tetveket rajta, nem is kellett ehhez állatorvos. Csak egy nagyító. Kérd meg a abarátnődet h nézze meg nagyítóval, és a sötét szőrterületen nézze meg mert a tetvek fehérek tehát úgy fog látszani. És nézze meg a malac szemét, ott szoktak inni a tetvek. Komoly, odamennek inni és látszanak is a szeme sarkában a fehér pontok.
Én elmentem gyógyszertárba és vettem embereknek valót. De nagyon tortúrás kiírtani, kb. három hónap volt és mindig kiújult. És a tengerimalacom utálta a kezelést. Úgy kell h leönteni a tetűírtóval, aztán lefürdetni és kihullanak a tetvek döglötten. Viszont a hátulütője hogy a peték megmaradnak ezért sok idő..
Ja és a mienk is úgy ugrált mintha tűvel szurkálták vna. állatkereskedésből hozta a tetveket persze akitől vettem nem mondta meg h tetves.
Lényeg h irtsátok ki a tetűket, nagyon rossz érzés tetvesnek lenni sajna én is voltam (padtársamtól kaptam :S).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!