Ez a ketrec túl kicsi lenne két aranyhörcsögnek? (lent)
Ez még 1-nek is kicsi lenne!!
Amúgy meg az aranyhörcsögöket KÜLÖN KELL TARTANI!! Nem szabad együtt tartani őket, mert kinyírhatják egymást!
Szóval 2 különböző ketrec kell nekik.
Egy ketrec mérete legalább olyan, hogy minimum 55 cm hosszú és 40 cm széles. Ez a minimum! Ennél pedig már csak nagyobb lehet, hogy igazán jól érezze magát.
Ajánlom figyelmedbe pl. ezeket:
Első vagyok:
Törpehörcsögöt is egyedül kell tartani. Minden ami hörcsög, egyedül érzi jól magát, mert erős területvédő ösztönük van és így komoly sérüléseket okozhatnak egymásnak és akár tényleg meg is ölhetik egymást, én tapasztalatból mondom!
Az a ketrec amit linkeltél a kérdésedben esetleg 1 törpehörcsögnek elfogadható, de én neki is nagyobbat vennék.
Igen, szívesen mondtam el mindent, mert én tapasztalatból beszélek. És nekik úgy a legjobb, ha egyedül vannak egy jó kis kuckóban, ahol megvan nekik mindenük! Plusz te is törődj velük, minden nap vedd ki és hagy szaladgáljanak a lakásban, miközben figyelsz rá! Én is ezt szoktam tenni, szinte minden este. Persze még lakásban sem merek egyszerre több hörcsögöt leengedni. :) Szóval külön-külön futtatom őket.
Későbbiekben pedig, a bővíthető ketrecet tovább fogom bővíteni majd a jövendőbeli hörcsögömnek még nagyobb otthona lesz. Jövőben 2 hörcsögöt tervezek amúgy összesen. Hát most sem terveztem a 9-et. :) Csak hát így sikerült, de nem volt szívem elajándékozni őket, mert nagyon megszerettem mindegyiket egytől-egyig!
Aranyhörcsöggel kapcsolatosan még arra figyelj, hogy neki legalább egy 19 cm-es átmérőjű mókuskerék kell, hogy kényelmesen tudjon benne szaladni, és ne kelljen görnyednie!
Szóval aranyhörcsög számára semmi esetre sem jó a kérdésedben linkelt ketrec! Az esetleg 1 db törpehörinek lehet elfogadható, de még szerintem az is necces...
Aranyhörcsögnek meg végképp nem való egy ekkora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!