Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyiben kell átalakítani a...

Mennyiben kell átalakítani a házat egy vadászgörény miatt?

Figyelt kérdés
Mert mindenhol azt hallom, hogy aki vadászgörényt akar, annak számolni kell azzal, hogy az egész lakást át kell hozzá szabni. De miért kell? Ez csak egy kisállat, nehogy már hozzá igazítsuk az életünket, nem? Most fogjuk elkezdeni a lakás belső építését, tehát ha tényleg ennyire fontos a görénykének a dolog, akkor már eleve úgy rendezzük be.
2012. márc. 8. 08:40
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Szóval beleeszik a kajátokba? De nem fertőző? Én sose ennék bele olyan kajába, amibe egy állat már beleevett. Mondjuk hallottam, hogy a görik nagyon tiszták, dehát akkor is. És az igaz, hogy ha nem pároztatjuk őket, akkor meghalnak? Legalábbis a lányok. Mert úgy hallottam, hogy ha nem szaporodhat, akkor meghal.
2012. márc. 12. 11:49
 12/16 LeGrady ***** válasza:

Az ember (tudtommal) nagyobb veszélyt jelent a vadászgörényre, mint fordítva, a mi szánkban sokkal több veszélyes dolog van - no de ezt félteréve, jellemzően adunk neki egy kis darabkát, és egyikünk sem eszik bele a másik kajájába.

Igen, a lányok könnyen belehalnak ha nincsenek fedeztetve, de a fiúk is kilesznek tőle idegileg. Mi mindkét görinket ezért korán ivartalaníttattuk, így nem volt semmi gond.

2012. márc. 13. 03:23
 13/16 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy ha ivartalanítják őket, akkor már nem olyan jó fejek, hanem lusták és unalmasak lesznek. De a ti Linitek nem az, szóval gondolom nem mindegyikre vonatkozik ez.
2012. márc. 13. 16:57
 14/16 LeGrady ***** válasza:
Összehasonlítási alapom nincs. Az állítás annyiban biztos igaz, hogy a műtét után a lábadozás alatt érthetően nincs jókedvük, de Lini esetében ugyanolyan aktív volt utána mint előtte.
2012. márc. 14. 03:35
 15/16 anonim ***** válasza:

Nekem 2 görim van,még egy pár dolog amit ne adj neki:héjas ételek pl.borsó.citrusfélék,fűszeres ételek,macskakonzerv,kutyakonzerv.Most több nekem sem jut eszembe:/ a póráz nélküli sétáltatást nagyon nem ajánlom.Akik pedig vadásznak görikkel azok általában vadvéres görikkel vadásznak,ők egy gazdisok.

A lakást érdemes átrendezni göribiztossá,h magában és másban se tegyen kárt.De persze emellett kell neki a ketrec!A nőstények ivartalanitás hiányában túltüzelnek,amibe belehalnak,ezért az ivartalanitás elég fontos,de a himeknél se árt,mert ivarzáskor rettenetesen büdösek tudnak lenni.Szaporitani meg nem ajánlom őket,mivel a kölyköket nem fogjátok tudni eladni,már igy is tele vagyunk mentett, gazdátlan állatokkal,nem kell mégtöbb.:/

2012. márc. 17. 20:34
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen, én is arra gondoltam, hogy hülyeség lenne pároztatni, mert még az se biztos, hogy egy görit fel tudunk nevelni (bár ahogy néztem, simán, de mégis csak sose volt még görink), tehát nem kéne még kiskölyök, nem biztos hogy tudnánk vele mit kezdeni.
2012. márc. 18. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!