Javasolt oroszlánfejű törpenyúl ivartalanítása?
Tudtok-e IGAZÁN JÓ orvost Pesten?
Figyelt kérdés
2 éves az oroszlánfejű lány törpenyulam. Egyre vadabbul viselkedik, fészket készít, kapar, hisztizik, pisil mindenhova. Indokolt az ivartalanítás, csak azt hallottam, hogy náluk ez gyakran halálos kimenetelű az altatás miatt. Tudtok-e erre specializált szakembert Pesten, illetve mi a tapasztalatotok, akinek már meg lett csináltatva a nyuszi? Nagyon aggódom érte!
Ne aggódj, nem kockázatosabb náluk az altatás (ha jó doki végzi), mint más állatkánál, ez nagy tévhit. Picit bonyolultabb, de jó kezekben ez nem fog gondot okozni.
Ők a legjobbak, nyugodtan rájuk bízhatod és tényleg a legjobb az lenne neki, ha ivartalaníttatnád.
2012. márc. 6. 08:29
2/8 anonim válasza:
Ja, és az én nyuszim ivartalanítás után újra szobatiszta lett és sokkal nyugodtabb, természetesen nem épít fészket sem. A kaparás néha rájön, de ki lehet bírni.
2012. márc. 6. 08:30
3/8 anonim válasza:
Ugye ezt nem írtad komolyan? Igenis kockázatos a nyulaknál az altatás, bár egyre kevesebb a "baleset". Nem fogom itt felsorolni azokat a nyulakat akik nem élték túl. Vidd el a Józsihoz, Ő megmondja indokolt-e az ivartalanítás. Ha szükséges, be kell vállalni a kockázatot.
2012. márc. 6. 18:53
4/8 anonim válasza:
Azt írtam, hogy akkor nem kockázatos, ha jó doki végzi. Sokan nem tudják, hogy a sima altatógáz vagy csak injekció nem elég a nyusziknak, a kettőt kell kombinálni. Aki gyakorlott nyulas dokihoz viszi a nyusziját, szinte 0 az esély arra, hogy az altatásnál bármi történjen.
2 éves nyuszi pedig még fiatal, erős szervezete van, így ezért sem kell aggódni.
2012. márc. 6. 19:39
5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon Köszönöm a válaszokat a Nyuszi nevében is!!! :)))
2012. márc. 7. 09:27
6/8 anonim válasza:
Szia!
A SzIE állatkórházában kérdezd még meg, ott van három nagyon jó orvos(Pazár, Sátorhelyi és Molnár). Mivel kórház, ezért általában olcsóbbak a dolgok, mint a maszekrendelőkben!
2012. márc. 8. 10:18
7/8 anonim válasza:
Szia!Az enyém is fészket épít ez nem baj!Ugyanis ez állterhesség!(Ha érdekelnek a részletek az állterhességről akkor szerintem olvass utána!):)
2012. márc. 9. 17:22
8/8 anonim válasza:
Álvemhességnek hívják és nagy baj. Iszonyatosan megterheli a szervezetét. Kilátásban van egy méh/petefészek gyulladásotok, ha így marad a helyzet. Barátnőmék nyuszija is fészket épített, álvemhes volt, elvitték ivartalaníttatni, külső jele nem volt még a gyulladásnak, de a méhe nagy részén gennyes gyulladás volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!