Szabad a nyuszim alá macskaalmot tenni?
Csak akkor, ha nagyon körültekintően választod ki azt a macskaalmot.
Ha valamilyen cicaalmot szeretnél használni, nagyon alaposan olvass utána, hogy miből készült! Csak a természetes anyagokból készült almok a jók, a mindenféle kristályos, szilikonos csodák nem használhatók a nyusziknál, mert a nyuszik előszeretettel megkóstolnak mindent és azoktól bajuk lehet. Tehát cicaalomból a zeolit alapú a jó.
Nem lehet. A nyuszi mindent megkóstol, és ha eszik a macskaalomból kicsit, akkor az felpuffad a gyomrában, belében és meghal.
Amit tudok ajánlani, az a fapellet. Lehet kapni tüzelőanyagként, az is tökéletes. Kb 15 kg 1500 ft. De ha tüzelőanyagként veszed, arra nagyon figyelj, hogy ne legyen átitatva semmivel!
Így néz ki:
Általában a faforgács a legszélesebb körben használatos alom, ami teljesen jó is, de én személy szerint azt mondom, hogy legjobb megoldás a természetes fa-alom, ami pormentes, préselt farostból készült. Azért jobb ez az alom, mert a faforgáccsal szemben ez nem tapad rá a nyuszi szőrére és tappancsára, így nem hordja azt ki a toalettből, ezenkívül sokkal jobb a nedvszívó képessége is.
Én azt javaslom, ha teheted, ilyet használj! :)
Ne rakj alá macskaalmot, szeretnek mindent megkóstolni, el sem tudod képzelni mekkora gondot okozhat egy lenyelt darab. Lehet kapni fapelletet, nagyon jó a nedvszívóképessége, tenyésztők is és sok gazdi is (köztük én is) ezt használjuk. Megköti a szagokat is és ahogy írtam, baromi jó a nedvszívóképessége.
Fűtésszezonban tudsz venni pl. tescoban is, fapellet van ráírva 15kg kb. 1500Ft - gyújtós részen találod. Nekem heti 1x elég így cserélni az almot.
Ha nincs fűtési szezon, akkor pl. Fressnapfban tudsz venni, Multifit Holzstreu van a zacskójára ráírva, az már drágább, 5 kg 900-1000Ft környékén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!