Ha lesz tengerimalacom és ivartalaníttatom akkor tovább él?
A betegség,és a halál az élet velejárója.
Az biztos, hogyha levágják a töködet hererákos már nem leszel...
a kutya semmim különbséget nem érez,tehát nem fogja fel csonkításnak(fel sem fogja,hogy mivel lett "kevesebb")..
egyébként a kutyának az az érdeke,hogy ne idős korában kelljen ivarszervi daganattal műteni,vagy gennyes méhgyulladással és tovább éljen,illetve ne haljon bele egy szülésbe,ne akadjon fent egy kerítésen párkeresés közben vagy ,hogy megmaradjanak a golyói,illetve a méhe,aminek hiányát ő nem is érzi??!!
a menhelyes,normál gazdis kutyákat ivartalanítatják,mégis teljes életet élnek..
ivartalanítás hiányában idős korban borítékolva vannak a fent említett problémák,és akkor azért már kockázatosabb megműteni egy állatot..
én a kutyám érdekében csináltattam meg a műtétet,legalább tiszta a lelkiismretemhogy ezektől a legtöbbször halálos kimenetelű betegséegtől megvédem..
hidd el rengeg ismerősöm van,illtve rengeteg történetet hallottam,hogy nem ivartalanítaottak és idős korára ilyen gyulladást olyan rákot kapott,le kellet műteni az összes emlőjét,de már áttétes,ki tudja mennyi ideje van hátra,gennyes méhgyulladásba pusztult bele,a méhrákja áttétes stb stb..
Hja látom szerinted a kasztrálás az örök élet titka ! :)
Vannak még ilyen konsruktiv ötletek:
Például amputálni kellene a kiskutyák hátsó lábait csípőből és rá lehetne szerelni két hátsó kereket. Így meg lehetne előzni az oly gyakori diszpláziás bántalmakat.
A kutyák nem tíltakoznának.- Hátsó kerekekkel az életók sokkal örömtelibb és teljesebb lenne, hisz hasonlítanának az alfahím autókra.
vicces..haha
az ivartalanítás igen is javaolt orvosilag is..
nem normális,hogy évente több 100zer kutya kerül utcára..
egyszer beszélgess el,egy normális állatorvossal,hátha ő el tudja magyarázni neked ,a műtét fontosságát..
gondlom pasi vagy egyébkénta,zok féltik a kutyájuk tökét..és ők beszélnek empátiáról meg ilyenek..
Jelzem, tengerimalacról van itt szó !
Nem emlékszem, hogy találkoztam volna kóborló tengerimalac falkákkal....
jézusom..igenis mge kell előzni,mert egy idős állatot jobban megvisel az altatás..és ha áttétes rákos azt nem lehet gyógyítani..
ez alap dolog,olyan mint,hogy beoltatom a kutyát pl..csak ez tengerimalac..de ezt is kell oltatni persze..a nyulat is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!