Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen hörcsögöt javasoltok?

Milyen hörcsögöt javasoltok?

Figyelt kérdés

Gondolkodom hörcsögön, mert iszonyú aranyosak :) De még sosem volt hörim. Olvasgattam róluk ezt-azt a neten, meg nézegettem is már őket. A legaranyosabb a robovszki höri, és azt olvastam, hogy ők is élnek általában a leghosszabb ideig, viszont sokkal nehezebben kézhez szoktathatók, mint a többi fajta. Viszont, ha hörcsögöt veszek, akkor azért szeretnék valamiféle kapcsolatot kialakítani az állattal, hogy meg lehessen fogni, kivenni, simogatni stb, ne csak ott álljon díszként.

Szóval hozzáértők, mit javasoltok?

Ja, és az is szempont, hogy melyik fajtából kell kettőt tartani, és melyikből lehet egyedül is. Mert inkább csak 1-et szeretnék.

2012. febr. 28. 10:27
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem arany hörcsög /szíriai -t válassz mivel ők a legnagyobbak az összes hörcsög háziállat közül, sokkal alkalmasabbak a gyerekek számára és az ő " pici " kezeikbe.

De a tengeri malacok a legtisztább állatokhoz,sorolhatóak és őket is lehet simizni *-*

2012. febr. 28. 11:04
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi, nem gyereknek lesz a hörcsög, hanem nekem meg a páromnak (huszonévesek vagyunk). Van egy nyuszink már, és 2 hullámos papagájunk, azok épp elég hangosak, a tengerimalac semmiképpen nem jöhet szóba, a hörcsög az, amin gondolkodunk mindenképpen.
2012. febr. 28. 11:12
 3/10 Platypus ***** válasza:

A törpehörcsögöknek aranyosabb fejük van, az arany viszont jobban elfér az ember kezében, van rajta mit simogatni. A törpék olyan kis törékenyek, nagyon vigyázni kell rájuk, amikor kézben vannak. Az aranyhörcsögnek van egy csomó változata, több mint az összes törpehörcsögfajnak együtt.

[link]

Mindegyik hörcsögnek az a legjobb, ha egyedül tartják őket. Időnként előfordul, hogy sikerül békében többet is együtt tartani, de a sokkal gyakoribb eset, amikor balhé a vége és néha még meg is ölik egymást. A természetben mindegyik hörcsög magányos, területvédő állat. Szerintem mindegyik faj könnyen szelídül, ha kiskoruktól kezdve foglalkoznak vele, és nehezen, ha ezt elhanyagolják. Ezért nem ajánlott kereskedésből venni.

2012. febr. 28. 11:20
 4/10 anonim ***** válasza:
az aranyhörcsögnek van egy kis szaga meg előfordul hogy lepisil,lekakil. én törpe hörcsögöt ajánlanék neki nincs szaga meg nem pisil le.viszont nem sokáig él 2-3 évet max. azonos neműeket egyik fajból se tarthatsz együtt mert ivaréretten bántják egymást. szval vagy egyedül tartsd vagy különböző neműeket. a robovszki hörcsög olyasmi kategória mint a dzsungáriai törpe hörcsög, nem büdös nem pisis annyit a különbség hogy sokkal fürgébb,könnyen kiugorhat a kezedből
2012. febr. 28. 11:23
 5/10 anonim ***** válasza:
43%

Nekem is van kettő a párommal.Előtte sosem volt hörcsögünk.

Mi az aranyhörcsögnél döntöttünk.

Egyáltalán nem büdi!Sőt még több naposan sem az!Sokat vannak kézben de még sosem piszkított le egyik sem.

Általában heti egyszer tisztítom a helyüket.Nyáron 4-5 naponta.De még akkor sem gáz.

Azért döntöttünk mellettük,mert nagyobbak,jobban lehet őket simizni,kézbe venni,játszani velük.Picit lassúbbak mint a törpe hörcsögök,így elvannak a hasadon,kezedben.És elárulhatom,hogy mindnek külön szeméyiségük van.Az egyik(a kedvenc)nagyon ragaszkodó.Odanyúlok hozzá és jön,hogy simizzem.Nagyon édesek.

2012. febr. 28. 12:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok!

Nekünk azt mondták,hogy lehet kettőt tartani,ha mindkettő nőstény,és kezdettől fogva együtt voltak.De tapasztalatból mondom,hogy külön tedd őket!

Nem is szeretnek együtt lenni,csak mi gondoljuk így.Ők inkább csak elviselik egymást.Csak pici korban jönnek ki egymással jól.

2012. febr. 28. 12:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Én a dzsungáriai törpehörcsögöt javaslom, mert azokat tenyésztem, és nagyon barátságosak.

Párban tartom a sajátjaimat, az eladásra szántakat külön.

Ha párban tartjátok őket, bizonyosodjatok meg róla, hogy nem bántják egymást, különben külön kell venni őket.

Az ugyanolyan neműek is jól megvannak együtt, de náluk is arra kell figyelni, hogyha durván egymásnak esnek, el lehessen különíteni a kettőt.

2012. febr. 28. 16:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Szíriai aranyhörcsögeim voltak mindig és vannak is és lesznek is, szóval én őket ajánlom neked! :) Nagyon tiszták, nagyon barátságosak, rengeteg féle színváltozatuk van és azon belül (hosszúszőrű, közepesen hosszú szőrű, rövid szőrű) nagyon hamar megszelídülnek, főleg ha fiatal korban veszed magadhoz (3-4 hetesen)!

Nekem jelen pillanatban 9 aranyhörcsögöm van (anyucit terhesen sikerült megvennem egy állatkereskedésben, így lettünk ilyen sokan :)), mindegyik egytől egyig más és más személyiség!! Simán meg tudom őket különböztetni! Én is huszonéves vagyok és a férjem is! :)

A szíriai aranyhörcsög garantáltan nem csak dísz lesz a szobádban, hanem egy hálás szeretnivaló kis állatka akivel játszani is lehet. Én minden este le szoktam őket tenni szaladgálni a lakásba, persze nem egyszerre, hanem külön-külön, mindig azt aki épp ki szeretne jönni és akkor csakúgy másznak rám mint a kis piócák! :) Alig tudom levakarni őket magamról úgy ragaszkodnak hozzám! Az nagyon fontos, hogy őket egyedül kell tartani!! Erős területvédő ösztönük van és nem tűrik meg egymást még a tesók sem, csak párzás idejében! Szóval 1 ketrecben csak 1 hörcsögöt szabad tartani, mert ő magányos állatka, úgy lesz boldog! Te majd törődsz vele, meg a mókuskerék az elengedhetetlen a számára! Sokat lehetne még írni róluk, de így is hosszú lettem! :)

2012. febr. 28. 20:38
 9/10 Woow ***** válasza:
Szia! Szerintem vegyél dzsungáriai hörit, mert az nem annyira harap. A roborovszkihörit én inkább "hiperaktív" hörineknevezem, mert nekem is volt és nem engedte hogy megfogjam, és mindig elbújt amikor adtam neki kaját. :)
2012. febr. 29. 18:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Dzsungáriai törpehörit ajánlok!
2012. jún. 10. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!