A törpenyuszi jó háziállat?
Anyukámék felajánlották hogy kaphatok egy törpenyuszit amit bent tarthatok a szobámban (kutyát, macskát nem karnak). Biztos nagyon aranyos de attól félek hogy nem fog úgy a szívemhez nőni mint mondjum egy kutyus mert a nyúl ugyebár nem bújik hozzám nem nyalogat meg...kimutatja egyáltalán ha megszeretett? Ha valakinek van tapasztalata törpenyuszival légyszi írja meg :)
16/L
Ja, persze. Ha szerinted az tanulás kérdése náluk, hogy az ágyra bogyóznak, akkor vajmi keveset tudsz róluk, mint ahogy kiderül abból is, hogy gonosznak gondolod a nyulad és fogalmad sincs miért tépi a nőstény a bakot.
De mindegy, ez lényegtelen is, csak az olyat nem bírom, hogy valaki egy laikusnak úgy állítja be, hogy ért a nyulakhoz, majd szépen félrevezeti őket ezzel (akaratán kívül, de sajnos így van).
Akkor már én is hozzászólok ebben a témában :)
Nálunk is nagy probléma volt az ágyra bogyózás és pisilés. Egyszerűen lehetetlenség volt felengedni az ágyra emiatt, pedig ő állandóan fel akart menni. Sokszor volt olyan, hogy vettem le az ágyról, és a levegőben, ahogy tartottam, akkor pottyant ki belőle még 1-2 bogyó.
Aztán 8 hónapos korában ivartalaníttattuk. (fiú nyuszi)
Azóta teljesen megszűnt ez a dolog, sosem bogyózik és nem is pisil az ágyra. Kb 1 hónapban egyszer találok EGY darab bogyót, és ennyi. Azóta esténként ha filmet nézünk, mellettünk fekszik az ágyon, és követeli a simit, ami jár neki :)
Én sem hallottam még olyan nyusziról, akinél ivartalanítás után gondot okozott volna akár az ágy, akár egyéb helyen a jelölés :)
Szerintem az első időkben még ugye nem volt szobatiszta, tehát mindenhova elvégezte a dolgát.
Egyébként pedig ők olyan 3-3,5 hónapos koruktól már kezdenek ivarérettek lenni, szóval onnantól már azért rakta a csomagot az ágyra, mert igyekezett felülírni a "szagotokat" :)
Ivartalanítás segíteni fog, csak fontos, hogy jó nyuszis dokit válasszatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!