Milyen fajtájú ez a nyuszi? Oroszlán fejű törpenyuszi? (képek lent)
Figyelt kérdés
Ma voltam ilyen állat kiállitáson, vásáron és ott vettem.
Akinek van ilyen nyuszija hogy tartsa? mivel eteti? mekkorára nő meg?
2012. jan. 29. 13:43
1/11 anonim válasza:
2/11 anonim válasza:
Elnézést, a táp linkjét elszúrtam: [link]
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! lakásban van.:) egy elég nagy fa ketrecben. most kukoricát kapott enni, meg van alatta szalma, amit szintén rágcsált.:) majd holnap veszek neki tápot.
2012. jan. 29. 16:03
4/11 anonim válasza:
Kukoricát ne adj neki, mert nagyon hizlal. Haszonállatoknál ez nem probléma, társállatoknál annál inkább. Magokból a zab, árpa jöhet szóba. A szalma nem helyettesíti a szénát, sürgősen szerezz be neki, mert nélkülözhetetlen az emésztésükhöz. A ketrec mérete legalább 1 méteres, de inkább 1,2 m-es legyen. Ha van rá lehetőség érdemes egy "galériát" csinálni neki, mert imádnak azon pihenni. Naponta engedd ki szaladgálni legalább 2 órára. A ketrecbe tegyél megfelelő méretű alomtálcát, abba pedig fapelletet. A ketrec többi részébe nincs szükség alomra. Próbáld meg rászoktatni az önitatóra, mert a tálkába tett vizet kiboríthatja, belepisilhet, kakilhat.
5/11 A kérdező kommentje:
Értem, rendben. köszi.:)
2012. jan. 29. 18:34
6/11 anonim válasza:
De édes :) Tuti, hogy oroszlánfejű. Édes a nadrágocskája is :)
És most SÜRGŐSEN tanulmányozd át az alábbi oldalt:
7/11 anonim válasza:
Majd egy ketrecet kéne venni neki, nem nagyon látszik, mekkora a fa házikója, de így a kép alapján nem tűnik olyan nagynak. Nagyot fog nőni, szóval ne azt nézd, hogy most mekkora. 2 betegség ellen szokták oltani a nyuszikat, ezt két hét múlva meg kell ismételni utána félévente. Szokott lenni csoportos oltás is, a torpenyul.hu fórumon szokták meghirdetni, így olcsóbb, egyébként olyan 3500/kombinált oltás és ezt kell megismételni. Kaja: széna, táp (nem kell sokat adni belőle, akkor se, ha szívesebben enné, mint a szénát). Széna viszont mindig legyen előtte. Zöldséget, gyümölcsöt, friss füvet fokozatosan szoktatva szabad csak adni. Nagyon meg kell mosni viszont vizesen nem szabad oda adni mert felpuffadhat tőle. A nyuszik szobatiszták, ki fog jelölni egy sarkot a ketrecben, ha veszel egy nyuszi wc-t, elég csak azt takarítani. Ha kiengeded, oda fog visszajárni wc-zni:). Minél többet engedd ki, legjobb lenne mindig, amikor otthon vagy, de minimum 1-1-5 órát naponta. Tedd nyúlbiztossá a helyet, ahova kiengeded, mert szeretnek mindent megrágcsálni. Vezetékek, növények ne legyenek elérhető magasságban, sok szobanövény mérgező nekik. Most hirtelen ennyi jutott eszembe:)
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
Képet valaki nem tud mutatni, hogy kb. mekkora lesz felnőtt korában? Csak, hogy tudjam addigra kb. mekkora ketrec kell.:)
2012. jan. 31. 11:35
10/11 anonim válasza:
Még mindig én vok előző és az elötti.:)
Itt egy felnőtt nyuszi nem az enyém neten találtam: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!