Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A tengerimalacaim állandóan...

A tengerimalacaim állandóan rágják a ketrecet. Mit tehetek ellene? (2 hím)

Figyelt kérdés
Minden éjjel erre kelek 10-15-ször és már megy az agyamra. Sajnos az nem megoldható, hogy kiviszem őket a szobámból. Szénát kapnak reggel és este (lefekvés előtt). Az éhség kizárva, mert lefekvés előtt vacsiznak. Minden nap kiengedem őket, hogy futkározzanak. A ketrec sem kicsi. Fa nem mindig van nekik, de ezt helyettesítem száraz kiflivel (kérlek, most ne gyertek azzal, hogy az káros nekik...nem ez a kérdés.)

2012. febr. 20. 21:22
1 2 3
 21/24 Norina86 ***** válasza:

Lehet, hogy mivel közel alszol hozzájuk, egyszerűen unatkoznak. Szoktak gazdik olyat csinálni, hogy ha kiszórják a malackák a forgácsot, törölközőt vagy rongyot tesznek a rács alsó sávjában.

A ketrecen belül a rácsnál 15-20 centis sávot vágsz, és ruhacsipesszel tudod rögzíteni a rácsra, egyszerűen felcsipeszeled alul-felül 15-20 cm-enként a rácsra, este felkötöd, és nem tudják rágni a rácsot. Nappalra azért vedd le, hogy tudjanak nézelődni meg szellőzni.

Biztos, hogy naponta elég szénát adsz estére, hogy azt tudják rágni?

2012. febr. 23. 21:32
 22/24 A kérdező kommentje:
én is gondolkoztam már azon, hogy teszek oda nekik valamilyen anyagot, de nem hiszem, h ez elrettentené őket :) mostanában kapnak + egy marék szénát a ketrec másik részébe (tehát nem csak a szénatartóba), és csendben vannak :) az a baj, hogy nem tudok honnan fát szerezni nekik :/ "régen" volt nekik, de már lerágták a kérgét, és a maradék nem érdekes számukra.
2012. febr. 24. 17:43
 23/24 anonim ***** válasza:

Mióta vannak nálatok? Nekem eltartott egy darabig mire megszokták, hogy ne kunyizzanak... (annak ellenére, hogy mindig ugyanabban az időben etettem őket)

Ha nem reagálsz a rácsrágásra abbahagyják valóban!

2012. febr. 28. 14:54
 24/24 anonim ***** válasza:
már későn írok, de amúgy lehet venni 220 forintért speciális fogkoptatót..meg amúgy a hörcsögök az éjjeli állatok..
2012. máj. 7. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!