Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A tengerimalacaim állandóan...

A tengerimalacaim állandóan rágják a ketrecet. Mit tehetek ellene? (2 hím)

Figyelt kérdés
Minden éjjel erre kelek 10-15-ször és már megy az agyamra. Sajnos az nem megoldható, hogy kiviszem őket a szobámból. Szénát kapnak reggel és este (lefekvés előtt). Az éhség kizárva, mert lefekvés előtt vacsiznak. Minden nap kiengedem őket, hogy futkározzanak. A ketrec sem kicsi. Fa nem mindig van nekik, de ezt helyettesítem száraz kiflivel (kérlek, most ne gyertek azzal, hogy az káros nekik...nem ez a kérdés.)

2012. febr. 20. 21:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
64%

Nos, sok rossz válasz érkezett!

A tengerimalacok alapvetően nem éjszakai állatok, nálunk nappal élénkek és éjjel alszanak. Szénát nem csak kétszer kell nekik adni, mindig kell hogy legyen előttük. Írtad, hogy száraz kiflivel helyettesíted, ez valóban nem jó, hiába nem ez a kérdésed! A széna van nekik fogkoptatásra, nem a magok vagy a fogkoptató sók.

Ha minden nap ugyanakkor adsz nekik enni tápot (én este szoktam) és megszokják, akkor nem fognak követelőzni (bár nem feltétlen ezért csinálják). Milyen gyakran engeded ki őket és mennyi időre? Legalább napi fél órát kellene őket futtatni, az lenne a legjobb, ha lefekvés előtt tennéd.

Nekem a lány malacom akkor rágta a rácsot, amikor ivarzott és külön ketrecben volt az IVARTALANÍTOTT fiúval. Ha biztos vagy benne, hogy két fiú malacod van, akkor ez sem lehet gond. Amiket kérdeztek tőled az előttem szólok azokra kéne válaszolnod, úgy könnyebb lenne felismerni a problémát!

2012. febr. 21. 13:11
 12/24 anonim ***** válasza:
64%
Az enyémek csak akkor rágják, ha tudják, hogy következik az etetés. Napközben vagy éjjel soha. Következetesen időpontra betartom az etetésüket, ezt már megszokták és ehhez alkalmazkodtak.
2012. febr. 21. 18:20
 13/24 A kérdező kommentje:

a ketrec 75x45. ez volt a legnagyobb...

van házikójuk, nyugágy, csövek, melyekben futkározhatnak, emelet és szénatartó is van. szoktam használni ezt a gurigás "játékot", csak én kiflit tömök a közepébe :)

azért választottam az ecetet, mert az egyik malacka szereti a citromot XD ő szereti a savanyú dolgokat, igaz, hogy citromot nem sűrűn kap, de bele-belekóstol :D

minden nap ki szokom őket tenni a szoba egy elkerített sarkába. teszek nekik oda házakat és búvóhelyeket is. ilyenkor rohangálnak, mint az őrültek :)

minden nap ugyanakkor adok nekik enni: reggel és este fél 7-kor.

2012. febr. 21. 21:09
 14/24 anonim ***** válasza:
45%

ne kiflit rakj bele az nagyon rossz nekik.. inkább zöldségeket

jahh és mért nem viszed ki egy másik szobába őket amíg alszol... vagy a lakásban keresel neki egy új helyet ami nem túl zajos nincs mindig átjárás és nincs huza vagy közvetlen napsütés

:)

2012. febr. 21. 21:37
 15/24 A kérdező kommentje:
nem vihetem őket ki a szobámból, mert a szüleimnek nem tetszene :/ ma éjjel is nekiálltam, de most kivételesen nem érdekeltek. úgy csináltam, mintha nem hallanám, aztán abbahagyták :) talán ez volna a megoldás? nem reagálni rá?
2012. febr. 22. 12:17
 16/24 A kérdező kommentje:
még egy olyan kérdés, hogy csak száraz fát lehet nekik adni? vagy az is jó, ha kimegyek a kertbe és leszedek egy ágat az egyik gyümölcsfáról?
2012. febr. 22. 12:18
 17/24 anonim ***** válasza:
Az enyémek az akácot vagy a tölgyet szeretik. Száraz lenne a legjobb.
2012. febr. 22. 17:06
 18/24 Norina86 ***** válasza:
45%

2 dolog lehet: az, hogy kaját szeretnének kunyerálni, mert ha nem mindig azonos időben kapnak enni, rászoknak a kunyerálásra, és valószínűleg akkor aktivizálódnak, amikor te mocorogsz éjjel. Egyrészt lefekvés előtt kb 2 órával kellene vacsizniuk, amíg világos van a szobában, hogy leszokjanak az éjszakai evésről és zajongásról.

Az ecetet van, hogy kedvelik a malacok pl. ha ecetes vízzel tisztítottam, utána nyalogatták az itatót, ha a citrom nem használ, próbálkozz fokhagymával.

Másik, hogy két hímnek elég kicsi a ketrec, vacsi előtt minden nap ki kellene venned őket egy kis futkározásra fél-1 órára, utána vacsi, utána aludni fognak mint a bunda. Gyümölcságból alma jó, de az akác is jó tüskék nélkül, nem kell csontszáraznak lennie, de ha behozod, most meg, aztán a fűtés közelében száradjon meg jól. De igazán jó fogkoptató nem a faág, hanem a széna, és mással nem helyettesíthető.

2012. febr. 22. 23:33
 19/24 A kérdező kommentje:
mindig egy időben kapnak kaját és minden este, lefekvés előtt kiengedem őket a szobába...
2012. febr. 23. 12:25
 20/24 anonim ***** válasza:
Az én malackámnak is ez volt a mániája, és borzalmasan idegesítő volt. Vettünk neki egy sokkal nagyobb ketrecet, így valószínűleg jobban érzi magát, és már tök csendes és cukorfalatka :)
2012. febr. 23. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!