Melyik a legkisebb fajta nyuszi?
szeretnék egy kisállatot 2,5 fél szobás kis lakásomba. nincs sok helyünk, de szeretet az lenne :)
kisnyuszit szeretnék kislányomnak, már nézegettem is neten mindenféle nyuszikát. kosorrú törpe, oroszlánfejű törpenyuszit, holland/toy törpenyuszikat. nagyon aranyosak viszonylag aprók, viszont youtubon néztem videókat is, volt amelyik "törpenyúl" elég nagy termet lett, ami a mi kis lakásunkba sok lenne.
olyan 1-1,5 kg lenne optimális (kb 20 centi) kifejlett állapotban. gondolom nőstény nyuszival számoljak feltétlen, na de melyik fajtával? mindegyik nyuszi tündéri, de nekem most nagyság alapján kell döntenem.
melyik a legkisebb fajta kapható törpenyuszi?
tényleg a tengerimalac sem a legjobb.. akkor már inkább a nyuszi... a tengerimalacnak is 100x50-es ketrec kell nem szabad egyedül tartani.. a táplálása drágább.. nehezebb megszelídíteni... mondjuk nekem is va tengerimalacom meg nyuszim is.. és őszintén megmondva a nyuszim igazi barátom.. míg a tengerimalacaimmal (7db:D) csak jóban vagyok :D
és igen a holland törpe a legkisebb fajta... de a nyusziknap naponta legalább 3 óra szabadon futkosás+tanítgatás+szeretet:)
ma 21:15
Nekem két kistesóm van,1éves és 3éves.Lehet tartani így is állatot,nyuszit,csak elkell magyarázni,hogy mi az amit nem szabad.(Már a kissebb is tudja,hogy a nem az nem,ha simogat akkor meg közbe fogom a kezét,mert ugye néha túlságosan erősre sikeredne a simi.)Az igaz,hogy én is féltem kicsit,hogy mi lesz,de mindig figyelni kell és nincs gond.(Nagyobb tesóm besegít az etetésnél is.:D)
Jó nyuszizást kérdező.:)
nagyon szépen köszönöm a válaszokat, természetesen mindenkinek megy a zöld kezecske :)
kislányom most júniusban lesz 12 éves, már nagyon régóta szeretne kisállatot, csak eddig még sose adtam be a derekam. nekem sem volt soha kisállatom gyeremekkoromba, és hát milyen jó lett volna.. így hát mindketten kiélhetjük kisállat szeretetünket :)
a hely szűkös. a kislány 12 m2 szobájába lenne, és valószínűleg úgy,hogy átalakítjuk a tv állványt. nem lenne a nyuszi bezárva,csak felette lenne egy polc,hogy a tv-t,és pár mütyürt legyen hova pakolnunk, ugyanis már dugig van a lakás :)
valószínüleg nagy meglepi lesz, Luca nem sejt semmit sem :) remélem nagy lesz az öröm
Szia!
Ő a mi kis Hollandunk.:)
Ha megbízható helyről szerzed,akkor tuti,h 1-1.5 kg körüli lesz max.Sajna nagyon sokan keverik a fajtákat és ami a legrosszabb még tenyészőként is hírdetik magukat.
Ha pedig a logófül tetszik jobban,akkor létezik mini kosorrú.Ez a törpénél egy picit kissebb,tömzsibb,kerekebb:)Csak sajna nagyon kevés az igazi tenyésztő nálunk.Ha megoldható, érdemes esetleg messzebb menni egy tényleg fajtatiszta nyusziért,nehogy aztán meglepetés érjen,h túl nagyra nőtt a drága.
természetesen nem a ketrec méretét igazítjuk a nyuszihoz. mindenképp minimum 1 méteres ketrec lesz. de attól még futkosni fog a lakásban, ahol nincs sok hely. így nem mind1,hogy 3,vagy 1 kilós nyusziról van szó.
szeretnénk ha jól érezné magát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!