Melyik a legkisebb fajta nyuszi?
szeretnék egy kisállatot 2,5 fél szobás kis lakásomba. nincs sok helyünk, de szeretet az lenne :)
kisnyuszit szeretnék kislányomnak, már nézegettem is neten mindenféle nyuszikát. kosorrú törpe, oroszlánfejű törpenyuszit, holland/toy törpenyuszikat. nagyon aranyosak viszonylag aprók, viszont youtubon néztem videókat is, volt amelyik "törpenyúl" elég nagy termet lett, ami a mi kis lakásunkba sok lenne.
olyan 1-1,5 kg lenne optimális (kb 20 centi) kifejlett állapotban. gondolom nőstény nyuszival számoljak feltétlen, na de melyik fajtával? mindegyik nyuszi tündéri, de nekem most nagyság alapján kell döntenem.
melyik a legkisebb fajta kapható törpenyuszi?
igen a hollnad törpe.. de mindenképp tnyésztőtől vegyétek...
amúgy hány éves a kislányod?
mert egy nyuszi 10 évig is élhet... és soksok oltás kell neki stbstb.. meghát 100x50-es ketrec
igen,én is a holland nyuszit olvastam, de arra is volt oldal ahol 2-2,5 kg-t írtak. ezért érdekelnek személyes tapasztalatok!
tenyésztőtől szeretnék venni,csak kicsit komplikált mert én baranyai vagyok, a legközelebbi tenyésztő pedig Kaposváron van. nem biztos,hogy ennyit tudnék utazni a nyuszi miatt, így lehet egy kisállat kereskedésből fog jönni a kisnyuszi
A holland törpe a legkisebb és egy fajtatiszta holland törpe nem lehet két kilós. Egy kiló körül vannak. Lehet hogy valaki összekeverte a holland(nem törpe) nyúllal.
Ez egy holland(jellegzetes mintával):
Ez egy holland törpe:
Figyeld meg a fülét, innen lehet felismerni a fajtát. Ez a fajta minden színben és mintával előfordul.
De igazából még a legnagyobb fajtatiszta törpenyúl is 1,5 kg alatt van, ezek a törpe kosorrúak. Ha törzskönyveset veszel, akkor garantáltan nem nőnek nagyobbra, legfeljebb ha elhizlalod. A "toy" nyuszit szaporítók árulják, a duplagénes(nagyon szőrös) oroszlánfejűt szokták általában így csúfolni. De mindenféle törpenyúlra rámondják, sőt házi keverékre is, mert így jobban viszik.
Ha tényleg kicsi a lakás, akkor ne nyulat. Ráadásul, ha 6-8 év alatti a gyereked, akkor sajnos az akaratán kívül bántani fogja a nyulat, a sikongatásaival pedig stresszessé teszi. A stressztől meg meghalnak a nyulak.
Vegyél tengerimalacot, mert azt lehet kézben tartani, nem igényli a folytonos ketrecen kívüli létet, és nagyon édes hangokat ad ki (ellentétben a néma nyúllal). A nyúl nagyon vedlik, és nem tudnál mindent tisztán tartani. A nyulat kézbe sem lehet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!