Majdnem 3hónapos nőrtény dzsungimhoz érkezik holnap egy 4-5hónap körüli hím. Hogyan szoktassam össze őket?
Én a majdnem 1 éves dzsungi lányomhoz raktam egy 1 hónapos fiút. Eleinte a lány nagyon aggresszív volt, bántotta, ezért szétszedtem őket. A ketrecüket egymás mellé raktam, hogy érezzék és lássák egymást. Ez így ment kb 1 hónapig. Most összeraktam őket, és kb 2 hete nagyon jól megvannak.
Viszont ugyan ilyen idős dzsungikat, csak a fiú 1 éves, és a lány 1 hónapos azonnal össze sikerült raknom. Ők kezdetektől fogva kijönnek egymással. Próbáld először összerakni, figyeld őket, ha bántja, tégy úgy, mint én.
Sok sikert!
Nehéz lesz. Az én lány hörim össze-vissza verte a fiút nem is sikerült végül az összeszoktatás. Hátha Te sikeresebb leszel.
Úgy próbálkoztam, hogy a fiút beleraktam egy pici cipősdobozba, csináltam rá lukakat, és így dobozostól beleraktam a terráriumba. Szagolgatták egymást, meg olyan fura hangokat adtak ki. Már úgy tűnt, hogy összebarátkoztak, így kivettem a fiút a dobozból, beraktam Kubuhoz, de jól elverte.
Azt tanácsolták az állatkereskedésbe, hogy próbálkozzak egy másik fiúval, lehet, hogy csak nem volt neki szimpi az első, a második se jött be, így Kubu vénlányként halt meg.
Hát a hörcsögök egyedüli állatok, néhol sikerül az össze szoktatás néhol nem. De kivégzés is akár lehet.
Az összet úgy érdemes elkezdeni, hogy ne engedd öket össze elöször, csak tedd a két ketrecet egymás mellé. Aztán lehet csere is hogy az egyik érezze a másik szagát. Aztán engedd öket össze egy nagyobb nyílt semleges területen. ès ha ott jól kijönnek akkor teheted egybe öket. Volt akinek pár óra alatt össze szoktak, álltalában 1 hetet szoktak mondani, de volt akinek több hét kellett, és volt akinél kinyirta az egyik a másikat, mikor nem volt otthon.
A hörik azért nem egy időben kerültek hozzám, mert most sikerült az igényeimnek megfelelő hímet találni a nőstényemhez. (A nőstény tenyésztőtől való, a hím kisállatkeriből.)
Köszönöm a válaszokat, majd megírom, hogy hogy sikerült.
Én a mongol futóegereimet úgy szoktattam össze (azok is első találkozáskor egymásnak esnek), hogy két héten keresztül egyik nap a saját, másik nap a másik ketrecében voltak. Így megszokták egymás szagát. Néha ketrecen keresztül megmutattam őket egymásnak, szaglásztak. Aztán kiengedtem őket a szobában (itt a nagy tér a lényeg, hogy el tudjon menekülni), fél óráig kint voltak, aztán a frissen kitisztított, szagmentes ketrecbe tettem őket.
Láv, písz end hármoni. Ha az elején kicsit összevesznek, az nem vészes, ki kell alakulnia, hogy ki lesz a domináns.
Köszönöm a válaszokat. A kérdésemre megkaptam a választ.
Már itt van a höri 3 napja.
Először a szállítóval tettem be a lányhoz,megszagolták,megnézték egymást,aztán kiengedtem a hímet. A lány csipogott,a fiú egyátalán nem. De nem verekedtek. Másnap már egy helyen aludtak. Jól kijönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!