Milyen hörcsögöt vegyek?
Milyen fajta hörcsögöt szeretnél?
Én azt mondom hogy amelyik megtetszik :) mindegy hogy fiú vagy lány, de egy helyen csak egyet tarts, azt javaslom.
Szóval a Nőstények nagyobbra nőnek mint a hímek.
Tehát a hím kis "pici" aranyos lesz, de büdösebb mint a lány :)
Ha eléri az idős kort, hajlamos a hím az elhízásra ami súlyos betegségekhez vezethet.
Nagyon angy különbség nincs a kettő között szerintem.
Mindegy, mindegyik egyformán aranyos. Az amúgy nem igaz, hogy a fiú büdösebb. Egyformán tiszták, a fiú höri is ugyanúgy egy sarokra jár el pisilni, tehát ugyanolyan tiszta, mint a lány.
De én most konkrétan aranyhörikről beszélek, mert nekem mindig ők voltak és vannak és lesznek. :)
A lányok azok kerekebbek és súlyosabbak, a fiúk soványabbak és kisebbek. A lányok hamarabb ébrednek fel egy picivel, mint a fiúk. A fiúk kicsit lustábbak, tovább alszanak. Ha lerakod őket szaladgálni a lakásba, akkor én azt tapasztaltam, hogy a fiúk jobban szeretnek szaladni, míg a lányok egy idő után "csibészebbek" lesznek és el kezdenek keresni valami helyet, ahol elbújhatnak és ellóghatnak másfelé! De egyébként mindegyikük nagyon szeret szaladgálni, csak ha nagyon megnézem a különbségeket ezek jellemzik őket. Én már csak tudom, mert jelenleg 9 hörcsög boldog gazdija vagyok. :)
A lányok átlagosan tovább élnek egy kicsit, míg a fiúk hamarabb elpusztulhatnak. Hát nagyjából ezek a különbségek. De egyébként mindkét nem egyformán megszelídül, ugyanolyan gyorsan és nagyon aranyos az összes höri!
A büdös alatt nem azt értettem, hogy tisztátalanok, és hogy nem lehet mellettük meg lenni a lakásba.
Az aranyhörcsögök és a törpehörcsögök is rendelkeznek bűzmirigyekkel.(ugyanúgy mint számos más állat, pl. a kutya is)
Ezek a mirigyek, a csípő környékén találhatók, ha megnézed a hasukat láthatsz is akár némi elszíneződést. Ennek a váladékával jelölgetnek. Pézsma szerű szaga van. Ha voltál már hörcsög közelébe, vagy állatkertben tudod milyen az.
Ebből a mirigyből a Törpehörcsögöknek 1, míg az aranyhörcsögnek 2 van.
És hogy miért is büdösebb az egyik a másiknál?
Azért mert a nőstényeknek ez a mirigye kisebb.
minden állatnak van egy szaga.
Nekem se voltak úgymond büdösek, csak a fiú hörcsögömnek erősebb volt az illata :D
Gondolom én megszoktam vagy nem tudom, volt ismerősöm aki eljött és azt mondta büdösek. Szóval nem tudom.
Csak azért írtam, mert ez is különbség köztük
Nekem dzsungáriai törpehörcsögöm van, tenyésztem is őket.
Nagyon barátságos állatok, a nőstény és a hím is.
Ha csak egyet akarsz venni, a választás rajtad áll. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!