A tengerimalacom pisije beleevődött a műanyagba (a ketrec alja műanyag)?
Ma próbáltam kimosni, először ecettel (mindig ezzel mosom), majd sikálóporral (tudom, nem szabad, többször is kiöblítettem utána), gyökérkefével, mégsem jött ki a pisi. Ti mivel szoktátok kiszedni?
Természetesen van alatta forgács, nem is kevés, a pisi mégis átszivárog. Hetente egyszer almozok. Valami ötlet?
Le kell szedni, szaga van. Nekem a vízkőoldó sem volt elég erős, azért kellett a sósav. A húgykő elég makacs. Mi bajod a sósavval? Olcsó, elérhető.Bárhol kapható, olcsó. Jól leöblíthető.Esetleg ha nagyon akarod, lemosás után közömbösítheted egy cifes vagy szódabikarbónás súrolással.
Ruhádra ne fröccsenjen. Az ecetben áztathatod egy évig.
Kémia? Sav+bázis? Emlékszel? A húgykő agresszív, hiába simogatod, legalább nekem nem működött.
20%-os ecet tényleg bevált eddig a legmakacsabb esetben is. 20 percig áztatni kell tömény ecettel, hogy legyen rajta bőven, utána kefével sikálni, és lejön. Lehet, hogy nem 20%-ossal próbálkoztál?
A sósav valószínűleg megeszi a műanyagot is, és ha klóros cuccok is mérgezőek szegény malackáknak, akkor a sósav nem az szerinted?
nem megitatni kell :)
lehet a 20% jó
az is erős sav
sósavból is a 20%-ra gondoltam, háztartási
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!