Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » SOS! Mit lehet ilyenkor...

SOS! Mit lehet ilyenkor csinálni?! (törpehörcsög)

Figyelt kérdés

A 8 hónapos hörcsögöm most szült egy hete. A kicsik egészségesek és szépek, öten vannak. De egy fél órája hangos sírás jött a házból és gyorsan levettem a tetejét: az anyahörcsög a szájában egy kicsivel rohant ki és hirtelen nem tudtam mit akarhat, azt hittem, csak áttelepíti az almot, de ekkor beleharapott egyet a kicsibe és letépett belőle egy darabot! Nagyon megijedtem és gyorsan kivettem az anyát, majd az apát is, mikor az is kijött a házból, de a kicsi nagyon vérzett, és elég nagy a sebe, de még él. Mit tudok vele csinálni??

A szülőknek gyorsan adtunk tejfölt, de egyébként kapnak 2-3 naponta sajtot is, az most nem volt. Közben kivettem a kicsit is, és most itt van egy zsebkendőn, fekszik mozdulatlanul, de lélegzik. Visszategyem vagy milegyen vele?? SOS!!

2012. jan. 18. 21:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Gyorsan hívj állatorvost szerintem,addig meg próbáld a sebet kezelni meg a vérzést csillapítani.Az anyjától meg különítsd el,mert ezek szerint veszélyes lehet a kicsire...
2012. jan. 18. 21:25
 2/17 anonim ***** válasza:
Úristen ezen csak az állatorvos tud segíteni de lehet, hogy az se! Sajnos az anya hörcsög gyakran megeszi a kicsiket!
 3/17 anonim ***** válasza:
Nehogy visszatedd szerintem,mert akkor még az is előfordulhat,hogy meg is öli.
 4/17 anonim ***** válasza:
Az apát mindenképpen el kell különíteni a kicsiktől. Sajnos előfordul, hogy az anya is megeszi a kicsiket. Mindenképpen hívj fel egy állatorvost, ha nincs saját orvosokat, akkor a Bp-i Lehel úti állatkórházat - nem tudom, pesti vagy-e vagy vidéken élsz - ott szerintem van ügyelet, és el tudják neked mondani, mit tegyél. Ha tudod, akkor vidd el a kicsit orvoshoz, remélhetőleg tud rajta segíteni!
2012. jan. 18. 21:28
 5/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Felhívok egy orvost akkor gyorsan. Etetni tudom valahogy szerintetek?
2012. jan. 18. 21:32
 6/17 anonim ***** válasza:
Az orvos megmondja!
2012. jan. 18. 21:44
 7/17 anonim ***** válasza:
Nálunk is megevett az anya egy kölyköt. Valószínűleg hosszabb távon életképtelen lett volna, mert kisebb volt, mint a többiek. Talán csak nagy lett az alom, és neki nem jutott amúgy sem elég anyatej. Nem tudom, de nagyon sajnáltam a kis feketét. :(
2012. jan. 18. 21:54
 8/17 A kérdező kommentje:
Nem vette fel senki. :( És meghalt szegény kicsi höri, pedig nagyon reménykedtem. Köszönöm a válaszokat.
2012. jan. 18. 21:55
 9/17 anonim ***** válasza:
Szegény sajnálom:(
2012. jan. 18. 21:58
 10/17 Platypus ***** válasza:
Az anyának minden nap kellett volna adni fehérjét. Nem csak sajtot, hanem főtt tojást, lisztkukacot, sótlan főtt/sült húsféléket meg ilyesmiket is. Az apát pedig külön kellett volna tenned már a legelején. Most már ne is tedd vissza, mert az anya valószínűleg viselős a következő alommal, nehogy megint ez következzen be. Az anya nagy esélylel azért tette ezt, mert ilyenkor hatalmas a fehérjeigénye, pláne ha vemhes és szoptat is egyszerre. A kicsiért sajnos állatorvos se tudott volna sokat tenni.
2012. jan. 19. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!