Melyik tartása könnyebb tengerimalac vagy nyúl?
dehogy!
a tengerimalacnak is kell egy jó nagy ketrec nem olcsóbb a tartása (fűleg a tápozás, drágább)
tengerimalac
előny:
-kicsit kevessebb ideig él mint a nyuszi
-nem kell neki semmiféle oltás
hátrány:
-párban kell tartani(szükségük van társra mert bele is halhatnak a depresszióba, az egyedül tartott malacok nagyon stresszesek stbstb...)
-erősebb az ammónia szag
-nem lesznek anniyra bújósak mint a nyuszik
nyuszi:
előny:
-lehet egyedül tartani
-sokkal bújósabb mint a tengerimalac
-nem annyira büdös
hátrány:
-nagyon sok foglalkozást igényel
-sok oltás kell neki
nekem mindkettő van, nagyon aranyos mind2:)
sokat olvasgass mielőtt megveszed ! (tenylsztőtől vedd!!!)
sok sikert a nyuszizáshoz/malacozáshoz!:)
Akik azt hiszik, hogy a tengerimalacok hülye vinnyogó valamik, ki kell ábrándítsalak titeket! Nekem 3 van és az összes szeret engem, ha hívom odajön hozzám, trükköket is be lehet tanítani nekik; nagyon értelmes állatok!
Azonban, ha szeretnénk jó életet biztosítani nekik költeni kell! Minőségi táp, kényelmes ketrec, és ha gond van az állatorvos sem olcsó...
Az egy nagy baromság hogy a tengeri malacokat minimum párosan kell tartani.
Nekem volt egy tengeri malacok, Pudu volt a neve. Hosszú szőrű malac volt. Nagyon szeretett engem, puszilgatott követett mindenhova sírt ha nem voltam vele. Aztán én is olvastam egy ilyen szarságot hogy társas lények és jobb ha nem egyedül vannak, ezért vettünk neki egy lány barátot(mind a kettő lány) aztán Pudu malacom kezdett eltávolodni tőlem mert gondolom azt hitte azért vettem egy másik malacot mert nem szerettem őt. Egy pár hétig ez ment aztán meghalt Pudu. Lehet h mások másképp gondolnák de szerintem a szomorúságba halt bele. Pedig ugyanúgy foglalkoztam vele. Utána a második tengerimalacomnak akit Pudu mellé vettem, neve Bandita, vettem mellé egy fiút. Lettek kicsi malacaik meg minden. De sosem tudtam őket annyira szeretni mint pudut és azt vettem észre h ha a malacok többen vannak, akkor a gazdához kötődnek, de nem annyira mintha egyedül lennének. Szóval szték sokkal jobb ha egyedül vannak és sokat foglalkozunk velük. Végülis ha egyszer veszel egy állatot nem azért veszed hogy ott porosodjon és néha néha adsz neki kaját meg vizet és annyi.
Én most fogok kapni egy új malacot négy öt év után végre készen állok hogy vegyek egyet magamnak. Ezért is kerestem rá nézem hogy melyik a jobb a nyuszi vagy a malac mert dilemmázok hogy melyiket vegyem. De nekem ez a véleményem 🤗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!