Nyuszitartók! Ti be szoktátok oltani a nyuszitokat? Az enyém a szobában lakik (ketrecben). Be kéne oltatnom? Mik ellen?
Enyém is szobában él,velem együtt.
De én beoltatom,fő a biztonság.
A mike ellen kérdésre pedig:
Mixomatózis :
Megbetegített állatok csaknem 100%-a elpusztul. A betegséget különböző vérszívó, élősködők: szúnyogok, bolhák, tetvek, atkák, kullancsok terjesztik.
RHD:
Nyulak vírus okozta vérzéses betegsége.
Köszönöm ezt a nagyon értelmes hozzászólást!
Többiek? Ti hogy álltok az oltás kérdésével?
Igen, mindenképpen. Akárhogyis, a lakásban is találkozhat a nyuszi szúnyoggal, nem csak a kertben. És a myxomatózis és az RHD is halálos betegség. Ha valaki házinyulat tart haszoncélra, kicsit érthető, ha nem annyira törődik az oltással, hiszen ez a "veszteség" kalkulálható. De ha valaki törpenyulat tart házikedvencként, annál azért gondolom többet ér, hogy egy nem túl nagy anyagi áldozattal járó dolog hiánya miatt pusztuljon ez az állat.
Az állatorvosunk kombinált oltást szokott beadni minden tavasszal, ez ha jól emlékszem, fél évig nyújt védettséget, de ugye télen nincs szúnyog, nincs veszély. Nem akarok hülyeséget mondani, de olyan 5 e Ft alatt szokott lenni a dolog, ami évente egyszer szerintem kibírható.
Olvass utána törpenyulas oldalakon, ha bővebben érdekel a kérdés!
Az élősködők bejuthatnak a lakásba is persze (berepül, beviszi egy másik állat). Barátom már járt úgy, hogy nem megfelelően tárolt szénát vett a tengerimalacának és rühes lett szegényke.
Már nézegettem nyuszis oldalakat, csak kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!