Tengerimalac ehet műtét előtt? Elfelejtettem megkérdezni az orvostól, de nem szólt, hogy nem ehet, mint a macskáknál.
Nem tudom milyen műtét lesz, de inkább ne etesd meg előtte.
Az állatnak nem probléma egy nap táplálkozás nélkül, viszont a műtét alatt problémát jelenthetnek a táplálékkal telt belek.
Nem szabad éheztetni, csak annyira, amennyire előttem is írták! Egyébként bármi kérdésed lenne tudom ajánlani ezt az oldalt:
A tengerimalac biológiai sajátosságait nem ismerő személyek által gyakran elkövetett hiba koplaltatni műtét előtt e kisállatot.
Téved az, aki a műtét előtt álló tengerimalacot szükségesnek tartja koplaltatni. Műtét előtt a tengerimalacot éheztetni nemcsak felesleges, de egyenesen egészségtelen (!), veszélyes (!). A tengerimalac biológiai sajátosságai olyanok, hogy képtelen hányni, ezért altatás előtt koplaltatni felesleges, az éheztetés során emésztőrendszere és bélflórája károsodhat, ez szervezete ellenállóképességének csökkenéséhez vezethet és akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhat.
Ezt itt találtam: [link]
legalul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!