Mit gondoltok a hörcsöglabdáról?
Szerintem tetszik neki , az enyém élvezi.
Én próbáltam az elkerítést , de mindig valahol meglóg , így meg nem tud , és így sokat mozog benne .
Olyan mintha a kerekét hajtaná!
Állatkínzás.
Részlet Siklósi István-Illyés Csaba: Házi kedvencek c. könyvéből:
"FUTÓGÖMB. A gömb két áttetsző félből áll, ebbe zárják az állatot, és "szabadon" engedik a lakásban. Kiküszöböli annak veszélyét, hogy szem elől tévesszük a lakásban hörcsögünket. A megoldás látszólag praktikus, de valójában semmi köze az állatok igényeihez: inkább szánalmas látványosság, mint valós élmény a hörcsög számára. A zárt gömbben semmilyen kapcsolatban nincs környezetével, nem érhet semmihez, nem szagolhat, nem láthat semmit (a hörcsögök meglehetősen rövidlátók, a gömbön túli világból nagyon keveset érzékelnek). A gömbbe zárt hörcsög valójában semmi mást nem csinál, mint szabadulni kíván a számára rémisztő környezetből. A gömb kis nyílásai miatt többnyire még elég oxigénhez sem jut. Mivel a hörcsög nem tudja befolyásolni a szerkezet sebességét, a meglendülő gömb balesetveszélyes is a benne küszködő állat számára.
Inkább megfelelő, elkerített helyen engedjük szabadon kedvencünket."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!