Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hörcsögöt vagy degut vegyek?

Hörcsögöt vagy degut vegyek?

Figyelt kérdés
Hörcsim már volt, a degu nevelgetése, etetése, tartása mennyiben különbözik a hörcsögétől? Melyikkel lehet jobban játszani? Egyedül vagy párban szeretnek jobban élni (azonos vagy különböző neműek)? A degunak mekkora minimális helyigényve van(főleg a 2en lesznek)??Minden infót megköszönnék.
2009. máj. 13. 15:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A degunak sok szaladgálásra és nagyon nagy térre van szügsége. Párban jobban szeret élni. A degu nem igazán van oda a játékért, de nagyon mozgékony.

Hörcsögöt vennék a helyedben.

2009. máj. 13. 15:18
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz kettőt venni, akkor inkább höri. A degu nem érzi jól magát egyedül :(
2009. máj. 13. 15:36
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2009. máj. 13. 15:37
 4/11 anonim ***** válasza:
én a degut jobban "bírom". a hörcsög nappal általában alszik, és sztem semmi érdekes nincs ebben. xD. A deguk meg elvannak egymással, ők nem unalmasak :)
2009. máj. 13. 15:43
 5/11 anonim válasza:
100%
Az sem utolsó szempont, hogy meddig élnek. A hörcsögök közül sokan csak max 1-2 évig csak. A deguk akár 4-6 évet is.
2009. máj. 13. 15:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Az én hörim 4,5 évig élt egéségben nyugodt halála volt álmában halt meg szenvedés betegség nélkül!

A mási khörim 4 évig élt ő betegségbe halt meg!

A degum is 4 évig élt!

ÉN hörit vennék a helyedbe (most fogok vennni kettőt)

A hörivel többet lehet játszani stb.

Degum soha többet nem lesz mindig kikakilt meg bolond volt mind a 2 :S

A höriim nekem amikor otthon voltam nem aludtak csak este

2009. máj. 13. 17:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Énis a hörire szavazok!
2009. máj. 13. 21:05
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem legyen degud. A deggu sokkal értelmesebb állat. Ha egyedül tartasz egy degut hűséges állatod lesz.
2009. jún. 4. 14:43
 9/11 anonim válasza:

Ha degut választasz, akkor minimum 2-t, mert depressziós, beteges lesz egyedül. Persze, ha egyedül tartod, többet kell hogy foglalkozz vele.

Úgy hallottam, hogy a hörcsögöt csak egyedül lehet tartani, mert nem tűri meg maga mellett a fajtársát, illetve, ha többet tartasz egy ketrecben, akkor néha egy kis felvágottat kell nekik adnod, mert hajlamosak a kannibalizmusra. Nekem is volt két hörcsögöm és az egyik kiette a másiknak a fejét.:( Akkor még nem tudtam,hogy külön kell tartani.

Most két degum van és imádom őket.:)

2010. jún. 26. 23:05
 10/11 -SzoTyi- válasza:

Én is a degura szavazok.A deguval sokkal jobban lehet játszani,mókuskerék stb.. nekem 2 lesz mert kell a társaság.Én azonos neműeket fogok venni mert én biztos aggódnék hogy ha a lány terhes lenne én tuti aggódnék hogy most ez ennyire kövér vagy ennyire terhes..

Nagy a helyigénye.A neten sokat tudsz róla olvasgatni.Szóval ha pl. megjössz a suliból és meglát elkezd szaladgálni,megörül neked stb..

2011. aug. 10. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!