Hogyan tegyem váltazotosabbá az aranyhörim étrendjét?
Mindent elmondott az előttem válaszoló ember!
De szerintem az élelmével ne játszd,neked se lenne jó ha eldugnák előled a kaját és megkéne keresned(szerintem)
vagy csak valami nasit dugj el mondjuk almát és azt keresse meg!
Amikor nekünk volt hörcsink, kapott gabonát, almát, répát, paradicsomot, paprikát, mindenféle idénygyümölcsöt. Tilos puffasztós dolgokkal etetni (a "k" betűs zöldségek + bab + borsó, ilyesmi). Sosem dugtuk el az ételét, inkább mással kötöttük le.
Nem tudom, a tiédnek milyen háza van. Patkányka (a hörcsögünk neve) Minden tisztításkor kapott egy rakás faforgácsot és egy jókora kupac 100%-os PAMUT vattát. (A műszálas rátekeredik a kis lábára, ami el is halhat, ha nem veszed észre időben. Biztos máshova is tekeredik, nem tudom. Ha veszel neki, nyomkodd meg a zacskón keresztül, ha nyikorog, bármit is írtak rá, félő, hogy műszál vagy kevert. A Rossmannban kapsz igazi pamutot.) Amikor ezt megkapta, hatalmas építkezésbe kezdett, szorgosan tépte a vattát és összegyúrta a forgáccsal. Addig csinálta, amíg kialakított egy lakájos kis fészket magának. A terráriuma sarkába építette, úgy, hogy általában "ablak" is volt rajta, és láthattuk, amint szunyókál begömbölyödve. Egy másik, aprócska "helyiségben" alakította ki a spájzot. Ennek nem igazán volt éles határvonala, néha csak betolta a kaját a vattaház alá, máskor kitömte a fejridikült és úgy hurcolkodott.
Minden este kivettük simizni és szabadon mászkálhatott a szobában, amíg tévéztünk. Persze ilyenkor is kapott enni, hogy teljes legyen a komfort. Láthatóan jót tett neki a levegőváltozás, mert egyre jobb lett az étvágya, így egyre több élelmet kapott. Aztán eljött a nyár, a szoba (és a lakás) kifestésének ideje, kipakoltunk, húzgáltuk a szekrényt, potyogott a fejünkre a kicsírázott búza. Nem mondom, meglepődtünk. Kiderült, hogy a mi kis Patkánykánk bespájzolt egy atomháborúra elegendő mennyiségű ennivalót a szekrény tetejére, csak a nagy rohanásban elfelejtette külön tárolni a búzát és a lédús gyümölcsöket. Ennyi nedvesség pedig elég volt pár bátrabb búzaszemnek, hogy kihajtson. Kifigyeltük ezután, hogy hogyan jut föl. A kis hátát a falnak támasztotta, a szekrény hátulján pedig fölgyalogolt kényelmesen.
Ő így dobta föl a szürke hétköznapokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!