Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan tegyem váltazotosabbá...

Hogyan tegyem váltazotosabbá az aranyhörim étrendjét?

Figyelt kérdés
Mondjatok már léci jó tippeket pl eldugni a kaját h ő keresse meg stb... + milyen kajával mit adjak neki
2009. máj. 9. 22:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Adjál neki búzát,kukoricát,napraforgót,mogyorót,diót,de állatkereskedésben lehet kapni külön nekik való keverékeket.Azonkívül az enyémek kapnak almát,répát paradicsomot,uborkát,narancsot,körtét,imádják a gyermekláncfű levelét,néha kapnak tojást,sajtot,kenyeret,de nagyon kell vigyázni,hogy csont száraz legyen különben betapadhat a pofazacskójába és megbetegítheti.A lányom szokott azzal szórakozni,hogy beleteszi a magkeverékes vödörbe a hörcsögöt és a höri kiválasztja a kedvenc csemegéjét,jól felpakolja a pofazacskóját aztán a ketrecében kiüríti.
2009. máj. 9. 22:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mindent elmondott az előttem válaszoló ember!

De szerintem az élelmével ne játszd,neked se lenne jó ha eldugnák előled a kaját és megkéne keresned(szerintem)

vagy csak valami nasit dugj el mondjuk almát és azt keresse meg!

2009. máj. 9. 22:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Amikor nekünk volt hörcsink, kapott gabonát, almát, répát, paradicsomot, paprikát, mindenféle idénygyümölcsöt. Tilos puffasztós dolgokkal etetni (a "k" betűs zöldségek + bab + borsó, ilyesmi). Sosem dugtuk el az ételét, inkább mással kötöttük le.

Nem tudom, a tiédnek milyen háza van. Patkányka (a hörcsögünk neve) Minden tisztításkor kapott egy rakás faforgácsot és egy jókora kupac 100%-os PAMUT vattát. (A műszálas rátekeredik a kis lábára, ami el is halhat, ha nem veszed észre időben. Biztos máshova is tekeredik, nem tudom. Ha veszel neki, nyomkodd meg a zacskón keresztül, ha nyikorog, bármit is írtak rá, félő, hogy műszál vagy kevert. A Rossmannban kapsz igazi pamutot.) Amikor ezt megkapta, hatalmas építkezésbe kezdett, szorgosan tépte a vattát és összegyúrta a forgáccsal. Addig csinálta, amíg kialakított egy lakájos kis fészket magának. A terráriuma sarkába építette, úgy, hogy általában "ablak" is volt rajta, és láthattuk, amint szunyókál begömbölyödve. Egy másik, aprócska "helyiségben" alakította ki a spájzot. Ennek nem igazán volt éles határvonala, néha csak betolta a kaját a vattaház alá, máskor kitömte a fejridikült és úgy hurcolkodott.

Minden este kivettük simizni és szabadon mászkálhatott a szobában, amíg tévéztünk. Persze ilyenkor is kapott enni, hogy teljes legyen a komfort. Láthatóan jót tett neki a levegőváltozás, mert egyre jobb lett az étvágya, így egyre több élelmet kapott. Aztán eljött a nyár, a szoba (és a lakás) kifestésének ideje, kipakoltunk, húzgáltuk a szekrényt, potyogott a fejünkre a kicsírázott búza. Nem mondom, meglepődtünk. Kiderült, hogy a mi kis Patkánykánk bespájzolt egy atomháborúra elegendő mennyiségű ennivalót a szekrény tetejére, csak a nagy rohanásban elfelejtette külön tárolni a búzát és a lédús gyümölcsöket. Ennyi nedvesség pedig elég volt pár bátrabb búzaszemnek, hogy kihajtson. Kifigyeltük ezután, hogy hogyan jut föl. A kis hátát a falnak támasztotta, a szekrény hátulján pedig fölgyalogolt kényelmesen.

Ő így dobta föl a szürke hétköznapokat. :)

2009. máj. 9. 22:58
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat én se arra gondoltam h a fő táplálékát dugjuk el hanem egy kis nasit pl: a mászókájára fel tenni stb...
2009. máj. 10. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!