Kisgyermek mellé tengerimalac vagy hörcsög való inkább?
"...Hangosnak tényleg hangosak, konyhában bármit vágtam, egyből vonyítottak :) ..."
Igen tengerimalacos ismerősöm sokat panaszkodott erre. Egy idő után nagyon utálta a hangos vinnyogásukat.
Másik ismerősömnek nyula volt (panelben), azzal jól elvoltak, de hosszú életű szóval csak akkor ha biztos azt akarod.
"Egy idő után nagyon utálta a hangos vinnyogásukat. "
Tipikus példa, akinek nem lett volna szabad tengerimalacot vásárolni.
Nekem semmi bajom nem volt akkor, amikor vinnyogva kérte a kaját amikor szeleteltem a zöldséget. Kapott egy karika répát, aztán kész.
Az enyém a sárgadinnye illatára tépte szét a ketrecet. Imádta!
Engem jobbam zavart, ha nem ugrott az ilyen dolgokra, mert akkor valami gond van vele.
Akkor pont azért javasolnék inkább kutyát, (egy kistestűt), hogy az együttélés során oldódjon a gyerekben ez a fóbia.
talán ha még aranyos kölyökkutyaként kerülne oda, akit veszélyérzet nélkül figyelhet, simogathat, akkor könnyebben menne.
Nekem egy 5 éves öcsém van, múltkor voltam lenn vele a játszón a nála pár évvel idősebb kisfiú lehozta a játszótérre a tengerimalackát, hogy felvágjon vele, bennem pedig egyre inkább ment fel a pumpa, mert szadizták szegény állatot, labdával rugdosták stb. Sok mindent sajnos nem tudtam tenni, mert fogalmazzunk úgy, hogy nem a napon barnult kisfiú volt, nem a napon barnult szülőkkel, és ha ciki, ha nem ciki, nekik nem merek szólni.
De baleset ugyanúgy előfordulhat akkor is, ha a gyerek jó szándékkal nyúl az állathoz. Nekem kicsi koromban meg akarták tanítani, hogy kell a nyuszit a grabancánál fogva felemelni, a szüleim nem figyeltek én meg addig addig próbálkoztam, amíg szegény nyuszit megfojtottam :(
Most 21 éves vagyok, cicám van, és most látom öcsémen, hogy mennyire veszélyesek a gyerekek az állatokra. Szereti ő a cicát, de olyan gyerekesen, nyúzná, tépné, ölfogságban tartaná, körbe-körbe rohangálna vele a lakásban ha hagynám neki. Egy ilyen kis gyereknek nem való állat, mert nem tud felelősségteljesen viselkedni. Jó dolognak tartom, ha a gyerekek állatok között nőnek fel, mert sok mindent sokkal hamarabb megtanulnak, de csak úgy, ha nem a gyerek a "gazdi" (aki teljes felelősséggel tartozik az állatkáért), hanem valamelyik szülő, idősebb tesó, és a gyerkőc csak a helyzet kiélvezője :)
Próbáltam érthetően megfogalmazni mire gondolok, remélem sikerült :)
semmiképpen nem ajánlom a hörcsögöt. a gyerek megszoríthatja, elejtheti, a höri megsérülhet, de ijedtében meg is haraphatja a gyerkőcöt. azonkívül tényleg nem fog jönni, hogy játssz vele, inkább beszalad a szekrénysor alá, és bányászhatod.
Én a helyedben várnék fél évet, és ha a gyerekem akkor is ugyanennyire akarná, akkor vennék állatot. Így biztos lehetnék benne, hogy nem pillanatnyi fellángolás volt a részéről a dolog, ez nagyon fontos, mert az állatról aztán élete végéig ugyanolyan szeretettel kell gondoskodni, mint az első héten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!