Milyen "gyerekszerető" kisemlősök tarthatók lakásban?
Minden normálisan szocializált kisállat jól elvan a normálisan szocializált kisgyerekekkel.
Amúgy amit te keresel, az faj, nem fajta. Fajtája a kutyának van, a tengerimalac viszont egy másik faj, a nyúl meg egy harmadik.
Nem harapósak a malcok csak h nem jól vannak tartva...a hörcsög sokkal agresszívabb...
Ha mindig ott vagy mellettük mikor kiveszitek az álltot akkor a malacot ajánlom, nem annyira sérülékeny ő mint amilyenk látszik.....
És tuti sohasem feledkezel el róla mert mindig hangot ad ha valami sérelmez, épp ezért jó...jelez mielőtt harapna nem csak mozdulattal hanggal is amit egy gyerek hamarabb megért, a nyuszi nem tesz ilyet a csincsilla meg átlagban nem szereti a simogatást sem (pedig olyan bundát nem lehet nem fogdosni)
Nekem 8 éves malackám van soha semmi gond nem volt vele gyerekek mellett sem pedig évente 2 találkozott csak velük , csak le kellet tisztázni hogy a fenekéhez nem nyúlunk és kész...kivenni meg csak én veszem ki .....(akkor sem azért mert harap, kapálódzik és nehogy leejtsék)
Hörcsögöm is van de azok nagyon érzékenyek.....
Az egér és a patkány mé jó választás de a kézhez szoktattatásuk kicsit nehézkes, és mindig kell velük foglalkozni, mert könnyen elvadulnak, a deguk önfejűek nem kezdő kisgyerekes rágcsálótartóknak ajánlom.....
A nyuszi olyan mint gy cica.....rosszcsontok, szerintem vele 3 gyereked lenne.....
Szóval kisgyerekek mellé (főleg hogy egyikük már nem is olyan kicsi 7 évesen biztos tud róla gondoskodni, csak legyél ott mellett ne hagyd azért teljesen rá) a tengeri malac a legjobb választás. Lehetőleg sima szőrű mert az a legnagyobb testméretű és a legszívósabb (genetikája miatt)
TENGERIMALAC!
Én kicsi koromban minden állatot egyfolytában fogdostam (nem durván, csak szeretem őket simogatni :) ). A tengerimalacnak szerintem be is jött, ráadásul zömök kis állatka. Ha párban tartod őket (mondjuk testvéreket vagy két lányt), akkor még jobban fogják érezni magukat :)
Nyulam is volt, na arra nagyon vigyázni kellett, mint a hímes tojásra, mert ha nem úgy fogod meg, ahogy neki tetszik, kirántja magát a kezedből és kárt tesz saját magában @___@
A hörcsög/törpehörcsög nem való gyereknek, mert izgága, nagyon kicsi és agresszív is tud lenni.
Egeret se javaslok.
Patkányt meg főleg. Utóbbi kettő fájdalmasat tud harapni, ha megijed vagy megelégeli a taperolást.
Ha tengegimalacot választasz, akkor minimum kettőtt vegyél, mert társas lények. A szabadban is falkákban vannak.
Párosítások:
Lány+Lány
kölyök fiú!felnőtt fiú
(a lány+fiút azért nem írom, mert gondolom nem akarsz kölyköket.
fiú!fiú+lány párosítás ne legyen, mert a két fiú verekedne a lányért.
Viszont nekem hörcsögöm van. Ők a tengikkel ellentétben, magányos állatkák. Ha hörit akarsz egyedül tartsd.
Azt nme tudom hogy a tengerimalacok menyire tudnak szeretni, mert nincs tengim. Viszont a hörcsög nagyon cuki és okos is. Legalábbis az enyém. Viszont a 3 (és fél) éves lányodnak ne add kézbe, mert ők még nem nagyon értik az egészet, és összeszoríthatják ami az állat halálához is vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!