Van egy tengerimalacom. Most lesz 1 éves. Mindkét szeme be van dagadva és váladékozik. A látása sem valami jó.
2011. okt. 20. 13:07
1/7 anonim válasza:
Begyulladhatott a szeme. Malacom még nem volt, de a cicáimnál már előfordult ilyen. Csinálj kamilla teát, várd meg míg kihűl és utána azzal törölgesd át a szemét. Nem kell konkrétan a szemgolyóját, törölgesd le neki körbe, meg a sarkoknál töröld ki amit tudsz. Ezt pár óránként megkéne csinálnod és egészen addig amíg el nem múlik neki. Hidd el, segíteni fog. Ha pár napon belül nem gyógyul akkor pedig vidd orvoshoz mert akkor lehet, hogy nagyobb a baj.
Ja és a helyét tisztítsd ki.
2011. okt. 20. 13:16
2/7 anonim válasza:
...és mindegy, hogy mind a két szeme be van gyulladva, azért ne ugyanazzal a fülpálcika, vagy vattadarabbal töröld mind a két szemét, hanem külön, és minden alkalomkor tisztával...
2011. okt. 20. 13:25
3/7 anonim válasza:
Malacom nekem sem volt még, viszont nyuszim igen. Nekik pl. nem szabad kamillával törölgetni a szemét, mert többet ártunk vele, mint használunk.. Nem tudom a malacnál hogy van ez, szerintem hívj fel egy állatorvost..
2011. okt. 20. 14:14
4/7 anonim válasza:
Bármit csinálsz, NE vidd állatorvoshoz. Még a végén meggyógyítja.
2011. okt. 20. 15:43
5/7 anonim válasza:
Egy apró kiegészítés, inkább körömvirág teával mosogasd, mert a kamilla is allergizálhat. A körömvirág antibakteriális és fertőtlenítő hatású. Valamint meg kéne találni a kiváltó okot, ami a tüneteket okozza. Esetleg poros forgács, vagy illatosított, vagy a széna lehet poros, ami ehhez hasonlóakt okozhat.
2011. okt. 20. 21:00
6/7 anonim válasza:
utolsó előtti mért mondod"hogy ne vigye orvoshoz mert a végén meggyógyítja." :(
2011. okt. 21. 18:33
7/7 anonim válasza:
Nekem a cicámnak a szeme volt begyulladva. Én is kamillával mosogattam a szemét, de egyre rosszabb lett.
El kellett vinnem az állatorvoshoz.
Ő mondta, hogy az állatoknak nem használ a kamilla, sőt!!!
Szigorúan tilos, mert rájuk nem úgy hat, mint az emberekre! Az állatok sok mindent nem kaphatnak, ami az embereknek használ.
El kellene vinned állatorvoshoz, vagy felhívni egy állatpatikát és ők majd segítenek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!