Tengeri malacom forgácsába kukacokat találtam. (? )
Ma cseréltem forgácsot, és láttam, hogy alján, nagyon sok kis kukac volt. Kis férgek. Szerintem a légy köpte be. Éehet valami baja a cocámnak?:(
Ésmég annyi, hogy nem adok neki soha szénát, nembirok szerezni, nagyon fontos neki? Vize sincs, de sok zöldséget kap! :)
nem fogod fel?? nem a peték az igazi gond jelenleg.. az velem is előfordult már hogy 5 napja takarítottam és belepetézett a légy. előfordul, véletlen.
de az hogy nem adsz neki se szénát se vizet, az elég nagy gond. kíváncsi lennék egyáltalán hogy van tartva szegény malac :(
vizet egy ideig adtam neki, itatót nembirja használni, és ha hamutálba adtam eki, egyből belefutott, meg fellökte... szénát meg ha birnék, adnék neki, de nem találok sehol.
azt olvastam, hogy száraz kenyér is jó, szerinted?
Száraz kenyeret ne! Csak üres kalória, tápértéke szinte semmi, viszont marhára hizlal. És igazából a fogát se koptatja nagyon. Maximum nagyon ritkán, ünnepi alkalmakkor kaphat egy kis száraz ROZSkenyeret, mert az keményebbre szárad, és valamivel egészségesebb. A kukorica is azért nem jó, mert nagyon hizlal. Ahogy a szotyi, tökmag is, + a héjas magvak amúgy se túl jók. Legjobb lenne olyan tengerimalactápot adni neki, ami csak a kis zöld rudakból áll, vagy ha nincs kifejezett malacoknak való, akkor végül is a nyúltáp is megteszi, csak arra figyelj, hogy ne legyen gyógyszeres! És persze a széna, még mindig. Megkérdezhetem, hol laksz? Fura, hogy rágcsálótáphoz, önitatóhoz hozzá lehet jutni, de szénához meg nem? :O Nincs a környéken egy tesco, rendes kisállatkereskedés, netalán takarmánybolt?
Olvasd itt végig az etetős részt (a többi is nagyon hasznos, de legalább az etetőset mindenképp nyálazd át): [link] .
A vinnyogás sok mindentől lehet, éhes, ki akar jönni, unatkozik... lehet, kéne neki egy társ.
Köszi szépen. Egy kis faluba lakok.. Ajkán.
Öhöm. Zöld rudacska.. Olyat vettem anno neki, nekem arra azt modnták, hogy nyultáp..:\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!