Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért tartanak nyulat azok,...

Miért tartanak nyulat azok, akiknek halvány gőzük sincs a dologról?

Figyelt kérdés

Olyan kérdéseket olvasok itt, hogy a hajam égnek áll tőle...

Nyúlnak száraz kenyér, mitől puffadt fel, csak nedves füvet kapott, macskaalom a nyuszi alá, mitől lehet beteg, nem volt oltva...

Tényleg ennyi felelőtlen hülye van a világon? :(((

Nekem is van nyuszim, de mielőtt hozzám került, kb 3 hónapig csak tanultam a tartásáról, rengeteg mindent elolvastam, felkészültem rá stb.. Hogy képesek mások csak úgy hazavinni egy kis állatot, hogy aztán 2 hét múlva elpusztul, mert olyat csináltak vele/adtak neki, amit nem lett volna szabad? :( Ez olyan szomorú...

És még csak nincs is húsvét mostanában :(

2011. okt. 12. 10:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%

Ami a kérdés végén leírtak, azt felelős állattartásnak hívják.

Amit te csinálsz, az messze nem állatkínzás, nyilván megvan mindennek a miértje. Te sem fosatod meg ok nélkül a macskádat a tejjel, nem adsz a nyuszidnak töménytelen mennyiségű karalábélevelet, stb stb.

2011. okt. 12. 11:35
 12/23 anonim ***** válasza:
64%
Nyílván nem adnék tejet a macskának, ha fosna, és a nyuszim is "túléli", ha havonta kap két-három karalábélevelet. Én úgy voltam vele, hogy ami zöldség van a háznál, azt kóstolja meg, ha ízlik neki én az emésztése se változik tőle, akkor mehet. De ezt nem gondolja mindenki így és rengeteg támadást kaptam már ezen az oldalon az ilyenek miatt.
2011. okt. 12. 11:40
 13/23 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó vagyok

Az én véleményem az, ha valami tiltólistán van, az tiltólistán van, nem véletlenül. De ami mértékletesen adható, mint pl. a karalábélevél és a nyuszinak sincs semmi baja tőle, akkor nyilván az adható neki. Más kérdés, hogy én ezekkel nem szívesen kísérletezek. Egy hónapban 1x-2x én pl. ropit adok neki (sót leszedve róla), imádja él-hal érte és semmi baja nem lesz tőle. Nyilván nem szabad vele megetetni 1 zacskó ropit, de pár száltól tényleg semmi baja nem lesz.

Ez amúgy onnan robbant ki, hogy krumplit és kenyeret is kapott egy 6 hetes nyuszibaba a többi zöldségen/gyümölcsön kívül. Utána pedig jön a kérdés, hogy mitől puffadt fel? :S

2011. okt. 12. 11:45
 14/23 anonim ***** válasza:
Szerintem csak divatból,díszből és más hülye szokások miatt tartják a a nyulakat =(
2011. okt. 15. 16:00
 15/23 anonim ***** válasza:
Szerintem hülye aki nemtudja az alapokat...
2011. okt. 15. 18:48
 16/23 anonim ***** válasza:
10%
kedves kérdező mi a gond a száraz kenyérrel? miből is van ? ha már itt a sok hülyét emlegeted!
2011. okt. 15. 18:57
 17/23 A kérdező kommentje:
ööö.. például az, hogy a nyúlnak TILOS száraz kenyeret adni? -.-"
2011. okt. 15. 19:15
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
de miért ???? mi az a kenyér? és mit csinál ?
2011. okt. 15. 21:15
 19/23 anonim ***** válasza:
57%
én amikor regisztráltam erre az oldalra és láttam a nyulas témát akkor örültem,hogy végre szakemberekkel lehet véleményt cserélni aztán hamar rájöttem arra ,hogy itt a legtöbb ember teljesen hülye a témához (tisztelet a kivételnek) kis egynyulas cicababák esetenként tizenéves taknyosok oktatják itt ki azokat akik több éve több generáció óta nyulat tartanak mert azt hiszik,hogy van egy pár nyuluk már egyböl értenek is hozzá ,félre értés ne essék énsem tudok sokat de azt a keveset amit tudok azt nem a google-böl hanem a tapasztalt öreg nyultartoktól tanultam és nem divatként tartok nyulat mint a legtöbb ember itt.
2011. okt. 15. 21:22
 20/23 anonim ***** válasza:

Nekem tengerimalacom van,kapott kevéske szárazkenyeret,és az égvilágon nem lett tőle semmi baja.Nyulam is volt de hamar eladtuk mert azt hittük hogy allergiás vagyok rá,pedig csak akkor nőtt a parlakfű,mikor őt vettük,a parlakfűre meg allergiás vagyok.De vissza a kérdésedhez:

Hogy miért vesznek?!mert mind azt hiszik,attól mert lesz nyuszijuk,máris nyúl-szakértők lesznek,meg csak arra gondolnak,hogy majd milyen jó lesz,simizem nyomorgatom,hencegek vele,de arra egyik se gondol hogy ha felelősséget vállal egy állatért,akkor gondoznia kell,meg ilyesmik.Ez a legésszerűbb magyarázat,azt hiszem.Remélem egyetértesz.

2011. okt. 16. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!