Miért tartanak nyulat azok, akiknek halvány gőzük sincs a dologról?
Olyan kérdéseket olvasok itt, hogy a hajam égnek áll tőle...
Nyúlnak száraz kenyér, mitől puffadt fel, csak nedves füvet kapott, macskaalom a nyuszi alá, mitől lehet beteg, nem volt oltva...
Tényleg ennyi felelőtlen hülye van a világon? :(((
Nekem is van nyuszim, de mielőtt hozzám került, kb 3 hónapig csak tanultam a tartásáról, rengeteg mindent elolvastam, felkészültem rá stb.. Hogy képesek mások csak úgy hazavinni egy kis állatot, hogy aztán 2 hét múlva elpusztul, mert olyat csináltak vele/adtak neki, amit nem lett volna szabad? :( Ez olyan szomorú...
És még csak nincs is húsvét mostanában :(
Ami a kérdés végén leírtak, azt felelős állattartásnak hívják.
Amit te csinálsz, az messze nem állatkínzás, nyilván megvan mindennek a miértje. Te sem fosatod meg ok nélkül a macskádat a tejjel, nem adsz a nyuszidnak töménytelen mennyiségű karalábélevelet, stb stb.
Utolsó vagyok
Az én véleményem az, ha valami tiltólistán van, az tiltólistán van, nem véletlenül. De ami mértékletesen adható, mint pl. a karalábélevél és a nyuszinak sincs semmi baja tőle, akkor nyilván az adható neki. Más kérdés, hogy én ezekkel nem szívesen kísérletezek. Egy hónapban 1x-2x én pl. ropit adok neki (sót leszedve róla), imádja él-hal érte és semmi baja nem lesz tőle. Nyilván nem szabad vele megetetni 1 zacskó ropit, de pár száltól tényleg semmi baja nem lesz.
Ez amúgy onnan robbant ki, hogy krumplit és kenyeret is kapott egy 6 hetes nyuszibaba a többi zöldségen/gyümölcsön kívül. Utána pedig jön a kérdés, hogy mitől puffadt fel? :S
Nekem tengerimalacom van,kapott kevéske szárazkenyeret,és az égvilágon nem lett tőle semmi baja.Nyulam is volt de hamar eladtuk mert azt hittük hogy allergiás vagyok rá,pedig csak akkor nőtt a parlakfű,mikor őt vettük,a parlakfűre meg allergiás vagyok.De vissza a kérdésedhez:
Hogy miért vesznek?!mert mind azt hiszik,attól mert lesz nyuszijuk,máris nyúl-szakértők lesznek,meg csak arra gondolnak,hogy majd milyen jó lesz,simizem nyomorgatom,hencegek vele,de arra egyik se gondol hogy ha felelősséget vállal egy állatért,akkor gondoznia kell,meg ilyesmik.Ez a legésszerűbb magyarázat,azt hiszem.Remélem egyetértesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!