Ma voltam kisállatkereskedésben höri ügyben. Kérdeztem/láttam pár dolgot. Mi a véleményetek?
Volt vagy 6 hörcsög, sima aranyhöri. Nagyon édik voltak, ki is néztem egy kis világos vörös hörikét. Kisfiú. A legidősebb közülük még nincs 3 hónapos. Az "enyém" amit kinéztem, az 2 hónapos. Ez jó kor?
Nagyon kis éber volt, tiszta szemű, nem könnyezett, nem volt hasmenéses, nem hiányzott semmije. Felvehettem és nagyon barátságos volt, nem harapott, csak ismerkedett,nézett rám, meg szaladgált. Sztem szimpi voltam neki. Tiszta, szép helyen voltak tartva, sok mászókával, alvóhellyel. Mekkora terrárium kell 1 hörcsögnek? A fiú höri büdösebb mint egy lány? Mivel jár egy fiú höri tartása???
Köszönöm a válaszokat.
Nekem nagyon megtetszett az a hörike. És szerintem a szimpátia kölcsönös... Milyen időközönként kell takarítani???
Természetesen kivenném minden nap többször,hogy mozogjon eleget. Hát 20x30cm-nél nagyobb ra gondoltam. És amit neki szántam nagyobb is...
Szia!
Nagyon édi lehet!
Azt hiszem azt a színt fahéjnak hívják a tenyésztők.
A fiúk szerintem is sokkal lazábban veszik az élet akadályait. :)
(Pl szelidítés:))
A kor teljesen megfelelő, a terrárium nagysága akkora amekkorát be tudsz szerezni, el lesz benne, de azért a minimális méret szerintem egy 40x20x25 cm-es. ebbe elég játszókát és házat is tudsz rakni anélkül, hogy többé meg se tudjon mozdulni. :)
Az szaguk szerintem semmiben sem rosszabb a lányokénál,főleg ha egyedül van,és rendesen takarítod.
Caelestis
Köszönöm szépen. Nem tudom hogy hívják. Csak ahogy néztem őket valahogy rajta maradt a szemem:) Nagyon kis édi pofija volt, képet "természetesen" nem készíthettem. De azért jó,hogy legalább megfogható és nem harap.
Én azt hittem,hogy két hónaposan még "nem kifejlettek". Mikorra érik el teljes méretüket? Mekkora növekedésre számíthatok még??? Mikor érik el az ivartérettséget?
A bébik a születéskor csupaszok, magatehetetlenek, szemük zárva van. Ennek ellenére fogaik azonnal növekedni kezdenek és már egynapos korukban is kezdik rágcsálni az anya által fészkükbe hordott eleséget! Háromnapos korukban - rendkívül fejlett szaglásuknak köszönhetően - már kimászkálnak dolguk végzésére a megfelelő sarokba, onnan pedig visszaevickélnek a fészekbe! Körülbelül 10-12 napos korukban nyílnak ki a szemeik. Közben szőrük is szépen fejlődik. 3 hetesen nyugodtan el lehet őket választani az anyjuktól, még akkor is, ha a fészekalj 8-10 kölyökből áll. ennyit tudok..a többi..:
Az ivarérettséget szerintem már elérte a hörid.Nem tudom pontosan mennyi idős korukig nőnek intenzíven,de 5 hónaposan szerintem már nem nőnek semmit. A mérete akkora lesz mint egy kisebbfajta újszülött tengerimalacé. :)
az ivarérettséget én 4-7 hetes koruk közé tippelem.
(ezért is jó hogy nem egy mamit viszel haza..)
Caelestis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!