Múltkor kérdeztem tőletek, hogy vajon az aranyhalaim
viselkedése ivás-e? Mi ilyenkor a teendő?
Figyelt kérdés
Kiírtam egy kérdést a múltkor,mindjárt be is másolom.Valószínű,hogy igazam volt és tényleg egyikük hím,a másik pedig nőstény.Azóta is csinálták a hancúrozást,majd napokig nem.2 napja megint a fátyolosom seggében van a hím,körbe-körbe ússza,bökdösi és az előbb fedeztem föl,hogy a szőlőgyökerem tele van apró kis gömbökkel.Ezek ikrák?!?!
Úristen!Most mit csináljak velük?Nem eszik meg a kis gömböcskéket?Külön kell őket rakni?Mikor?Nincs,csak egy kis 10 literesem másik,amiben jávai moha van egy nagy kupac...Húsvét után lesz csak meg a 250literesem,de azt még bejáratni...Hova egyem őket?Mit kell csinálnom ilyenkor?Köszönöm A válaszokat!!
2011. ápr. 14. 11:11
1/7 A kérdező kommentje:
Ez volt a múltkori kérdésem...
Mit csinálnak ilyenkor az aranyhalaim? Csak játszanak, esetleg ívnak?
Fátyolos uszonyú aranyhalam kapott egy társat a hétvégén.Véleményem szerint az új jövevény hím,a fátyolos pedig nőstény...Azonnal nagy haverok lettek,de 2napja a fiú állandóan a lány seggében van,dörgölődik hozzá és nagyon ritkán úszik el mellőle.Szerelmesek lettek?Egyébként honnan tudom biztosan,hogy milyen nemű?A lány gömbölyűbb,nem?
2011. ápr. 14. 11:13
2/7 A kérdező kommentje:
Na a hím már majdnem megette az összeset a gyökérről...Szórtam be még egy kis kaját,hogy azt egye!Gondolom így nem lesznek kishalak... :(
2011. ápr. 14. 11:53
3/7 anonim válasza:
Butaság volt kaját beszórni, ha túlzabálja magát elpusztulhat. Ha fel szeretnéd nevelni a kishalakat, vedd ki őket gyorsan. A 10 literes talán jó lesz, amíg kikelnek, de egy levegőztető mindenképpen kell bele, meg valami penészedés ellen. A jávait is bele teheted. Nem tudom, mennyi idő alatt kelnek ki, de legalább egy 50 literes kell a kishalaknak, de inkább 100.
2011. ápr. 14. 12:03
4/7 A kérdező kommentje:
Nem szórtam csak annyit,hogy eltereljem a figyelmét,hogy elmenjen onnan...De hogyan tehetem át az ikrákat?Vegyem ki a gyökeret?Az nem fér be a 10literesbe...Most így hirtelen nincs másik szűrőm...Hozom ide otthonról(vidékről) a nagy akváriumot,de addig ezekből nem lesz semmi...
2011. ápr. 14. 12:13
5/7 anonim válasza:
Hát, figyelj, akkor hagyd őket. Túl sokat úgysem tarthatsz meg, mert ugye nagy hely kell nekik. Eladni meg nehéz, mert a tavakban rengeteg a szaporulat, van, aki ingyen osztogatja. Ha meg csak párat szeretnél felnevelni, annyit vegyél ki, keress olyat, ami leszedhető a szőlőtőkéről valami puhább háncsrésszel együtt, vagy esetleg ami növényre van tapasztva. De egy levegőztető mindenképpen kell, ezer forintért már kapsz. Vagy a nagy akváriumból lerekeszthetsz egy részt szúnyoghálóval a részükre.
2011. ápr. 14. 12:27
6/7 A kérdező kommentje:
Értem...Hát csak pár darabot szerettem volna,ha megmarad,kíváncsi vagyok milyenek lesznek...Tudom,hogy lehet annyiért kapni,de mos nm tudok elmenni.férjem elvitte a kocsit,a gyerekeim meg alszanak...nm tudok elmenni,amikor meg tudnék menni,addig tuti megfalja az összeset Buborék...
2011. ápr. 14. 12:56
7/7 anonim válasza:
Nincs otthon szúnyoghálótok? Az lenne a legegyszerűbb, ha most kivennél annyit, amennyi megmaradt, mondjuk tőkével együtt úgy, hogy egy vödörbe leszívsz az akvárium vizéből és azt a részét nyomod bele a tőkének, amin az ikrák vannak. Megvárod a férjedet és hálóval leválasztotok egy részt az akváriumból, akkorát, amibe már befér a tőke. Nem nehéz megcsinálni, kell két műanyag cső, vagy gumival bevont drót, amivel az aki oldalához szorítjátok a hálót, alul meg kavicsot szórtok rá, hogy ne tudjanak átmenni. Így nem kell új akvárium, nem kell új szűrő. Gazdaboltban egy méter háló párszáz forintba kerül, ha nincs otthon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!