Az baj ha a törpe nyuszim nyers füvet eszik?
"Kiszoktam engedni az udvarra, és hát mindig eszi a füvet.Nem lehet attól baja?"
ööö... tudod a nyuszik a természetben, ahol eredetileg élnek, nem úgy tartják fenn magukat, hogy éjszakánként szervezett csoportokban betörnek a takarmánygyárba, hanem hiszed, nem hiszed: legelnek.
és megnyugodhatsz, mert többségében tudják, hogy mi a jó nekik (melyik növény), és mi nem
és a fulladástól sem kell tartanod, a legelés egész más, mintha te csupálnál neki füvet, és úgy adnád oda
Nyugi, nem lesz baja, csak arra figyelj, hogy fokozatosan szoktasd hozzá, ha még nem evett füvet, ne egyen egyből nagy mennyiséget.
Meg az is fontos, hogy ne legyen vizes a fű, mert attól felfújódik a nyuszi, tehát eső után, meg hajnalban, amikor harmatos a fű, ne engedd ki, csak ha biztosan száraz!
Én nyuszkóm is kint van nap közben a füvön. Nekem is az állatorvos mondta, hogy kezdetben kis füvet tépjek neki, és tegyem be a ketrecébe. Egy hétig csak a tépett füvet ette, és nem is engedtem ki. De utána ki lett rakva, és semmi baja nincsen.
És már írták elöttem, hogy arra kell figyelni hogy ne legyen vizes a fű. Meg olvastam, hogy ne legyen szennyezett se a fű, ( pl kutya szaros ) mert attól is felfúvódhat.
"Kiszoktam engedni az udvarra, és hát mindig eszi a füvet" = nem az első alkalom.
Akkor meg miről beszélünk?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!