A sün meddig él fogságban?
Egy nyáron át biztos, (- tapasztalat, aztán elment, egészségesen, szerintem még tíz évet élt a szabadban -) de ha jól tartják, szerintem örökké, csak vigyázni kell, a vitaminokkal meg ásványi anyagokkal. De védett és tilos tartani. Kivéve, ha sérült v. valami, és rendbe hozod majd elengeded. Nem nézted meg a törpesünit?
Szia!
A sün itthon, a szabadban élő fajtája védett állat, ne tartsd otthon, ha csak nem:
- sérült
- beteg
Én egyszer elütöttem véletlenül egy sünt, de az állatorvosunk visszahozta a halálból. 1 évig élt nálunk, míg megerősödött, majd szép lassan visszaszoktattuk az eredeti élőhelyére. Egyébként kb. 8-10 évig élnek.
Nálunk egy telet élt.
Késő ősszel megbolygatták a "hálóhelyét", és nem akarták otthagyni, hogy télen kinyiffanjon. Nálunk kitelelt, aztán visszaengedtük tavasszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!