Tengerimalackánk sztrájkol? Nem kéri a salátát! Teljesen jó a kedve, a magokat zabálja, a száraz kenyeret egy pillanat alatt elpusztítja. Almát, szőlőt, epret eszi, de se sali, se uborka, se sárgarépa nincs ínyére.
Szia!
Szerintem a kenyér fogkoptatónak maximum a metszőfogaknak jó, mert a szájában rögtön porrá omlik. Vízzel érintkezve pedig szerintem felpuffad, hisz a zsemlemorzsa is így tesz, miért lenne akkor kivétel a kenyér?
Readásul 0 rosttartalma miatt egy ilyen állatnak semmi szüksége sincs rá, nem segíti az emészésztést, sőt ha ez az egyetlen fogkoptató hasmenés lesz a vége. Hiszen gondolj csak bele, mit eszik természetes körülmények között.. 90%ban füvet/szénát. A nagy szénhidrát tartalom miatt pedig könnyen el is hízhatnak. (a magokból sokkal kevesebbet tud megemészteni)
Ha fogkoptatás kell, akkor szerintem ideje használni a természetes módszert, a SZÉNÁT.Nem követ, nem mást, aki elég szénát ad az állatnak, annak a malacnak sosem lesz fogtúlnövési problémája. Az nem csak a metsző, de a rágó fogait is koptatja. (a kő is csak a metszőfogait koptatja, de a malacnak minden egyes foga állandó növésben van)Readásul a széna rostban elég gazdag, ami elősegíti a malac emésztését, és közvetve fehérjéhez juttatja..(fermentáló baktériumok életük végén fehérjét jelentenek-a vakbélben találhatóak)
Persze hogy szeretik a kenyeret, mi is szertjük a zsíros, hízlaló kajákat, csak éppen ugyan úgy nem tesz jót nekünk.
Éppen az előbbi indokokból kifolyólag nem értem hogy miért etetnek kenyeret egy állattal....
Szóval tényleg kíváncsi vagyok, hogy egy állatorvos mégis miért javasolná a szárított kenyér etetését. Ha valaki hallott ilyet, azt nagyon kérem írja le, mert még nem vagyok meggyőzve. Köszi
Caelestis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!