Mit tegyek ha elpusztult az állat?
Meghirdettem egy csincsillát tízezer forintért ketreccel együtt. A kisállat teljesen egészséges volt, a szőre és a hangulata kifogástalan. Rendszeresen volt nála friss alom, víz és étel. Egy budapesti vásárló leütötte a hirdetést, és egy hét múlva lejött Budapestről Szegedre a kisállatért. Mikor átadtuk az állat makulátlan állapotban volt. A visszafelé úton a vásárló autójában elpusztult a kisállat. (A hátsó ülésre lett rakva egy kislány mellé ketreccel együtt. )
Ilyenkor szerintetek mi a teendő? ( A pénz kérdésére gondolok ) A hirdetésben le volt fel volt tüntetve, hogy nincs garancia.
Lehet, hogy a melegtől, vagy a stressztől pusztult el; nem ismerem igazán a csincsillákat, de nem vagyok benne biztos, hogy a stressztűrő képességük elég egy ekkora úthoz, ráadásul úgy, hogy a kislány valószínűleg nem aludta végig az utat csendben. Ha nálad egészséges volt, akkor szerintem kötelezettséged nincs, max. jóindulatból felajánlhatsz valami kárpótlást, visszafizeted a felét vagy valami, de ez tényleg csak rajtad múlik.
Ha meg annyira fontos a vevőnek, hogy rád verje, akkor boncoltassa fel. Ha az állatorvos szerint olyan problémája volt, ami már nálad is fennállt, és tünetei is voltak, csak hanyagságból vagy akármiért nem vetted észre, akkor fizess, egyébként meg így járt.
4 éve volt nálam a csincsilla, de már 6. éve tartottam csincsillát. A párja elpusztult szülés közben, így csak ő maradt. teljesen egészséges volt, semmi tünetét nem mutatta, hogy bármi baja lenne. Energetikus, játékos csincsilla volt. Éppen ezért nem gondolom, hogy nálam is lett volna valami baja, hisz az a kedvén és a szőrén mutatkozott volna. Neki gyönyörű dús, fényes bundája volt.
Úgy tartottam, ahogyan azt állatorvosok ajánlották. Naponta kapott friss vizet és élelmet. 3 naponta szárított gyümölcsöt, és új almot.
Én is a sokkra, vagy a hőgutára gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!