Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért csinálják ezt a törpehör...

Miért csinálják ezt a törpehörcsögeim? :

Figyelt kérdés
Kaptam 2 törpehörcsögöt egy fiút és egy lányt. de a fiú állandóan letámadja a másikat a lány höri pedig hangosan csipog! =( és most vettem észre hogy a lánynál piros a szervénél, most tüzel vagy mi a baja mert nekem elösször vannak hörcsögeimszóval nemtom ez mit jelent kérlek segítsetek !:)
2011. szept. 11. 10:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Addig, amíg a kicsiket is külön kell rakni.
2011. szept. 11. 11:04
 12/21 A kérdező kommentje:
oks. De Szegény kicsik mert a rokonunktól akitől kaptam a höriket azt mondta hogy ha lesznek kicsig adjam őket oda neki mert ő odaadja a kígyójának,Madárpókjának vagy gekkójának =/ De köszönöm a válaszokat :)
2011. szept. 11. 11:15
 13/21 anonim ***** válasza:
Sztem ne add majd oda neki, ha lesznek kicsik.. Én nem szeretem, ha valakinek élő állatot adnak.. :S Am 2. vagyok és ugy irtam a fiu-fiu párositást barátnőmékkel, Nah a himnek, akit támadott a másik, neki is vérzett a szerve..
2011. szept. 11. 11:17
 14/21 anonim ***** válasza:

Törpehörcsögök nem viselik el egymást. Nemtől, és kortól függetlenül egyedül szeretnek lenni, mintsem társaságban. Csak a párzás idejére szabad őket összetenni, utána és előtte is verekednek, az egyik biztosan meg fog halni.

Válaszd szét őket, ez nagyon fontos, mert meghalhat a kisebb. Ha megszülettek a kicsik, utána ne tedd össze a két hörcsögöt, mert marakodni fognak. Ha egyszer szétválasztottad őket, utána már nem szoknak újra össze (ha 0.1%-ban esetleg előtte elviselték egymást...)

Hidd el, én is próbáltam a kettőt összeszoktatni, nem sikerült. Marakodás lett a vége, meg sérülés. Lekezeltem, azóta vígan él mindkettő - egyedül.

2011. szept. 11. 11:21
 15/21 A kérdező kommentje:
Szívem szerint soha a büdös életbe nem adnám oda a kicsiket mert én nagyon állatbarát vagyok nagykoromba állatmenhelyt akarok építeni :Y de sajnos muszály=( d én így forrásomból internetről megnéztem elvileg lány meg fiú hörim van és a rokonom is azt mondta hogy elvileg azok. Szerintem tüzelt a nőstény mer t olyan pár napig volt neki véres :D
2011. szept. 11. 11:22
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszi és szerencsére a barátnőmnek kell egy hörcsög szóval odaadom neki az egyiket:D Fuuu most megkönnyebültem hogy nincs semmi bajuk csak nem szeretnek társaságba lenni :DD
2011. szept. 11. 11:24
 17/21 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy a lány elvetélt. Nincs látható nyoma annak, ha ivarzik a nőstény. A hímet csak akkor, ha kicsiket akarsz, és csak addig, amíg párosodnak szabad együtt hagyni a nősténnyel. És ajánlott 1 hónap pihenőidőt hagyni a nősténynek ellések után, illetve 3 hónapos kora előtt egyik fél sem vonható tenyésztésbe.
2011. szept. 11. 20:25
 18/21 A kérdező kommentje:
de honann tudjam ha elvetél?:O
2011. szept. 12. 19:04
 19/21 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne elvinni állatorvoshoz. Ő megnézi, nem-e maradt benne kicsi, vagy vemhes-e... és egyébként sem normális, ha vérzik a hörcsög, érdemes lenne megnézetni, az sosem árt
2011. szept. 12. 20:13
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem amit láttál, az nem vér volt, hanem csak a puncija piroslott. Ilyenkor ugyanis nyalogatják egymást, a hím rámászik, és ettől kipirosodhat egy picit.

Nekem is volt hörcsögpárom, csináltak is sok sok kishörit. :) Szóval ne lepődj meg, ha 20 napon belül lefial a kiscsaj. :D Egyébként, én nem szedtem külön őket, nagyon jól elvolt a mama és a papahöri együtt. Nem bántották a kölyköket, sőt, együtt nevelték. Ennek az a hátránya, hogy megint vemhes lesz, úgyhogy jobb is ha külön vannak.

2011. szept. 12. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!