Miért csinálják ezt a hörijeim?
Figyelt kérdés
mikor az egyik bemászik a mókuskerékbe a másik is rögtön rohan oda és ketten alig bírnak futni XD félek elhíznak mert úgy még nem láttam a mókuskereket,hogy ne együtt lettek volna benne,és ketten nem lehet futni!!2011. szept. 8. 22:38
11/17 anonim válasza:
Nyugi nem fognak elhízni a hörijeid. Ha ketten vannak akkor időnként bizonyára megkergetik egymást és az ér annyit mint a kerékben való futás. Azt viszont nem írtad, hogy milyen neműek a hörik, mert ha két fiú akkor biztosan nagy csatákra számíthatsz. Nekem 3 fiú hörim van, sajnos ez miatt külön is kellett raknom őket. Első elgnondolásom az volt, hogy a 2 kicsit maj később beteszem az apjukhoz de erről hamar letettem. Aztán a 2 kicsi együtt voltak úgy kb fél évig, mikor annyira összecsatáztak, hogy őket is külön kellett szedni (sérülés miatt) így most 3 ketrecem van 3 kerékkel. Így már viszont meg van oldva kerékhasználat joga. Ha viszont 1fiú 1lány párosod van akkor is kell még 1 ketrec mert akkor viszont szaporodni fognak de nagyon és mikor a nőstény szülni fog akkor nem igazán tűri meg maga mellett a hímet. Viszont barátnőm elmondása alapján a nőstények is csatáznak, neki 2 lány van és sajnos ő is külön szedte őket.
12/17 Platypus válasza:
Sajnos az egyáltalán nem szokatlan dolog, ha egy hörcsög lefejezi a társát. Ezek az állatok a természetben magányosan élnek, nem is engedik a másikat a territóriumukra. A kisállatként tartott hörcsögök néha elviselik egymást, de az esetek 90%-ában balhé, sérülések vagy halál lesz a vége, ha két hörcsögöt összeraknak. Nemtől függetlenül. Szóval ne az elhízástól féltsd őket. Ha megfelelően eteted őket, akkor ez kerék nélkül sem fog bekövetkezni.
13/17 Enting válasza:
XD Azért csinálják, mert oktondiak... meg mert irigyebbek a kutyáknál is. A hörcsög ilyen! De nekem soha nem lett baj belőle.
14/17 A kérdező kommentje:
hát van egy lány hörim már vagy 1 éves és ugye 1 éves hörik nem szülhetnek ezért vettem mellé egy fiút és annyira szeretik egymást!!!!EGYÉBKÉNT MÁR VOLTAK HÖRCSIJEIM 2 FIÚ TESTVÉR ÉS NEM VESZEKEDTEK(kb 2 évig)!!!de kb 1 éve meghaltak (egyik fertőzésben a másik pedig az előző halálára 3 napra X(...) akkor kaptam a lány hörcsit.
2011. szept. 9. 16:45
15/17 A kérdező kommentje:
és persze köszönöm az eddigi válaszokat!!
2011. szept. 9. 16:47
16/17 anonim válasza:
A hörcsögök nem jakuzák, hogy lefejezgessék egymást:D
17/17 anonim válasza:
A lefejezés fém mókuskerékkel nem olyan nehéz, mint alább
látszik, a kerék szélén van egy fém csík, ami folyamatosan pörög, ahogy fut benne, mint a ventilátor propellere. Nekünk annó egerek ölték meg így egymást, folyton együtt akartak futni, és gyakran beszorult a fejük, mikor a másik futott, akkor is néztük, hogy ebből baj lesz, és hát tényleg kinyírták egymást így... :S Lecseréltük egy ilyenre:
Ezzel nincs gond, bár most csak egy db hörcsög van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!