Szeretnék egy hörcsögöt de nem tudom jó döntés e? Szerintetek?
Azt is figyelembe kell venni, hogy a hörcsög inkább éjszakai állat, nappal többnyire alszik, és nem szereti, ha felébresztik, vagy túl sokat fogdossák, ilyen esetekben haraphat is. A kicsi termete miatt könnyen elbújik, felmászik ahova tud, meglepően leleményes, ha rosszalkodásról van szó. Pont emiatt a macska elkaphatja! Este nagyon tud zörögni. Viszonylag rövid életű állatka. Ezeket kalkuláld bele, mielőtt a vásárlásánál döntenél! És figyelj oda, hogy olyan helyről hozd, ahol kézhez volt szoktatva, nem vad, és külön voltak választva nemek szerint, különben nagy valószínűséggel vemhes nőstényt viszel haza (ha lányt választanál).
Ha gyereknek lesz, szerintem jobb a tengerimalac, nappal sokat van ébren, jámbor, jobban tűri (még szereti is) a simogatást, fogdosást, az ölben is nyugodtan fekszik, elégedetten fogadja a kényeztetést, csak rongy kell alá, különben , lebogyózhat, lepisilhet (de idővel megtanulható a felismerése, mert fészkelődik, forog, "motyog"). Hangosan visít, ha izgatott. Ha szeretettel bánnak vele, sokat foglalkoznak a malackával, nagyon kicsi a harapás esélye. Mi a fürdőszobában rendszeresen elengedtük, mert könnyű volt utána feltakarítani, és nyáron építettünk neki kifutót. De árnyékolásról, vízről gondoskodni kell.
Degum még nem volt, de róluk is sok jót olvastam, hallottam.
Jó cikkek vannak a haziallat.hu-n több rágcsálóról is, talán segít a döntésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!