Tengerimalac. Miért csinálja ezt?
Figyelt kérdés
kaptunk kölcsönbe úgymond egy tengeri malacot.a szomszédok elmentek nyaralni.mi etetjük (répa,uborka,paradicsom stb.).csak amikor berakjuk neki a kaját mindig csattogtatja a fogait a dög egyszer már majdnem meg is kapott úgy kellett leszorítanom a fejét akkor meg vinnyoggott vagy vmi hasonló...
amúgy még nem volt tengerimalacom meg más állatom se
megoldás?
2011. aug. 26. 17:41
1/9 A kérdező kommentje:
ja és csak értelmes válaszokat kérek!azt nem hagyom hogy megharapjon!
2011. aug. 26. 17:43
2/9 anonim válasza:
adj neki egy kupakban vizet és etesd gyakrabban, lehet h nagyon éhes :)vagy melege van
3/9 A kérdező kommentje:
szoktam neki vizet adni meg tápot is a gyümölcsök mellett.nem akarom bántani,a hét elején még simizni is hagyta magát,most már nem :S
2011. aug. 26. 17:46
4/9 anonim válasza:
Azért kattogtatja a fogát mert érzi az étel illatát és már nagyon várja. Még akkor fordul elő ilyen ha két hím még nem tisztázta a dominanciát de rád ez nem vonatkozik. A tengerimalac csak nagyon ritka esetben harap elsősorban menekülni próbál. És ha nem tudsz normálisan bánni egy állattal akkor ne válld el és ezt most nem bunkóságból hanem tanácsként mondom! Mégis, hogy gondolod, hogy leszorítod a fejét?! És ezek után még csodálkozol, hogy nem engedi magát megsimogatni... Viszont ezek mellett amit felsoroltál szénát kéne neki adni, az mindig kell legyen előtte mert azzal koptatja a fogát. Ha nem tudod félelem vagy agresszió nélkül megközelíteni a malackát akkor inkább csak a vízét cseréld neki és adj neki enni ne piszkáld.
5/9 A kérdező kommentje:
második választ is köszi,amúgy csak egyedül van.nem olyan nagy ketrece van,úgyhogy nagyon hova menekülni nem tud és amikor berakom neki a kaját akkor mindig ott van.ez ma volt,beraktam neki egy nagy uborkát,erre odakapott az uborkának (nem beleharapott,hanem kapott),de vajon miért? és akkor is csattogtatta fogait...a következő meg a kezem lett volna? mert amikor kivettem tőle egy félig megrágott répát,akkor is odakapott.pedig akkor hozzá se értem.tudom hogy alapból nem harapós állat (olvastam),de ez eléggé annak tűnik.megharapni meg nem fog,azért kapott egyet a fejére.
2011. aug. 26. 18:16
6/9 anonim válasza:
Remélem azt tudod, hogy minél jobban fél, annál inkább hajlamosabb az agresszióra... Egyébként lehet, hogy nem ez a baj, de nekem amikor múltkor úgy tűnt, hogy "odakap", igazából csak elkezdte nyalogatni a kezemet. (lenyalja a sót a kezünkről elvileg) Nem tudom, veled is ez lett volna, vagy tényleg meg akart harapni...
7/9 anonim válasza:
hát van ilyen hogy állat és ember nem jönnek ki egymással. mivel hogy csak vigyázol rá, sztem nem kell feltétlenül megbarátkoznod vele. adj neki enni(szénát legalább 2/3 része eleségnek) inni és legyél gyors:) esetleg húzz kesztyűt.
8/9 ausonia válasza:
ha nem a tied, lehet hogy egyszerűen fél kicsit.de szerintem mindenképp adj neki szénát, lehet az a baja, hogy nem kapott.
9/9 anonim válasza:
Azért is lehet frusztrált, ha nincs kuckója, ahová bebújjon. Ezért minden félelemkeltő dologra agresszióval reagál. Most én is vigyázok egy malackára, aki nem az enyém és csináltam neki házikót műanyag kosárból. Szemmel láthatóan nagyobb biztonságban érzi így magát és egyre jobban kezd feloldódni és már örül nekem, ha meglát, kijön belőle üdvözölni és beszélget hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!