A törpenyuszim nem akar szénát enni, ez baj?
Nem csak a fogkoptatás miatt kell a széna! A széna "élteti" őket. Ha nem esznek eleget, nagyon hamar meghalnak bélbetegségekben!!
Különben csökkentsd a táp mennyiségét, napi 2x kapjon, kb 2 teáskanálnyit, zöldséget-gyümölcsöt ne adj neki addig, amíg nem eszi a szénát.
Az első válaszoló meg egy felelőtlen idióta! A tápot NEM SZABAD otthagyni neki egész napra!! Talán olvasd el, hogyan kell nyulat tartani! Minek neked állat??
Különben meg olyan nincs, hogy "a nyuszi nem szereti a szénát". Ez a FŐ TÁPLÁLÉKUK. És rohadt nagy bajai lesznek ha nem eszi!
Szereti ő, de ha vannak előtte még finomabb dolgok is, akkor azokat fogja megenni. Ha előtted van répafőzelék és mondjuk a kedvenc kajád, melyiket fogod választani?? Hát nem azt, amelyik egészségesebb...
Első válaszoló vagyok.
15:40 Nemhiszem hogy akkora idióta lennék.Évek óta van nyulam,és egyiknek sem volt még sosem semmi baja.Szerintem az a hülyeség hogy a nyúlnak szénát KELL ennie.Egyen szénát, ha nincs más.De ha egyszer ehet friss zöld táplálékot is miért enne szénát?(télen még oké hogy szénát kellene neki adni..az enyém akkor sem eszi meg,amikor nincs előtte más de ezt most hagyjuk..)
Szerinted a mezei nyúl megvárja míg lekaszálják neki, meg megszárítják? Na ne röhögtessmár..:D A mezei nyúl friss zöld füvet eszik nem szénát. Ez is olyan "városi legenda" mint az hogy vizes füvet nem szabad adni nekik..
Csakhogy a mezei nyúl és a törpenyúl teljesen más téma.
A törpenyusziknak rendkívül érzékeny a bélflórájuk.
Szerintem olvasgass kicsit a témában. Nem csodálom, hogy sok nyulad volt.. Biztos mind meghalt pár hónapon belül..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!