Az aranyhörcsögöket be lehet tanítani valamire? Ha igen, hogyan? Nagyon nehéz? Vagy könnyebb?
Figyelt kérdés
2011. aug. 16. 17:30
1/6 anonim válasza:
Én megtanítottam az enyémnek, hogy jöjjön oda hozzám, ha mondom a nevét. Fogtam letettem a földre, leültem vele szembe. Mondtam a nevét, majd a földön odahúztam magamhoz. Visszaraktam. Mondtam a nevét, odahúztam. És így párszor. Mondtam valami mást, ott tartottam párszor. És ezt eljátszottam egy darabig, majd elengedtem. Mondtam a nevét, ha nem jött ide odahúztam, ha igen akkor adtam neki valami finomságot. Ezt párszor. Mondtam valami mást, ha elindult, akkor ott tartottam. Egy idő után rá jön mit kell csinálni.
3/6 A kérdező kommentje:
köszi első válaszoló,ezt lehet hogy kipróbálom!második válaszoló:nem értelek! :)
2011. aug. 16. 17:52
4/6 anonim válasza:
az én tengeri malacomat megtanétottam hogyha kéri a csemegét akkor kaparja aketrec falát :) ez úgy jött össze hogy a falhoz közel felé tartottam valami ennivalótés igy két lábra állt,odaadtam neki.aztán ha már ezt tudja akkor
ugyan ez volt csak továbbtartottam(véletlen)a csemegétés nekidőlt a falnak de arról lecsuszott ezért a mancsával mindig meg kapaszkodi igy jön össze a kaparás :)
5/6 Platypus válasza:
Keress rá a klikker szóra, ez a kisállatok tanításában a legelterjedtebb módszer, és nagyon hatásos is. A hörcsöggel nem lesz egyszerű dolgod, az egerek pl. sokkal tanulékonyabbak nála. A behívás még viszonylag egyszerű. Keress valami jutalomfalatot, amit egész pici darabokban tudsz adni neki. Épp csak íze legyen a falatnak. Minden egyes alkalommal, amikor odaadod neki, adj ki egy rövid hangot. Egy idő után ha hallja a hangot magától megy a kezedhez. Ez a klikkerezés alapja, ahol egy eszközzel klikkelnek egyet ilyenkor, ez az a bizonyos hang.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi megnézem :)
2011. aug. 16. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!