Nem eszik és nem iszik a tengerimalacom. Miért lehet? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Remélem tud valaki segíteni, nagyon aggódom érte. Elmentem 10 napra nyaralni, és a malacomat rábíztam az egyik rokonomra. Mielőtt elmentem azelőtt néha csinált olyanokat, hogy ok nélkül elkezdett visítani. Ma hazajöttem, és azt mondta a rokonom, hogy amióta elmentem nem evett és nem ivott semmit. Próbált neki mindig adni friss zöldséget, gyümölcsöt de nem kellett neki. Magokat sem evett semmit. Tisztára lefogyott, kint vannak a csontjai és alig tud menni is. Ha meghallja zörögni a kajás zacskót akkor azért ugyanugy felemeli a fejét, meg látszik rajta hogy érdekli a kaja, a gyümölcsöt is megszagolja, de nem eszik semmit. Légyszi ha tudtok valamit akkor segítsetek!! Állatorvost ne mondjátok, mert ők az ilyen rágcsálókon nemnagyon tudnak segiteni. Előre is köszi!2011. aug. 12. 02:32
1/7 anonim válasza:
"Állatorvost ne mondjátok, mert ők az ilyen rágcsálókon nemnagyon tudnak segiteni." - ???
Nincs rá pénzed? Amúgy komoly baja van, ha nem viszed el állatorvoshoz meghal.
2/7 anonim válasza:
Vannak hozzáértő állatorvosok is, csak rá kell kérdezned, hogy tengerimalacokon is tud-e segíteni.
3/7 anonim válasza:
Igen. Ráadásul 10 nap alatt valószínűleg túlnőttek a fogai is, ergo ha nem viszed el, napokon belül éhen fog halni.
Orvos. A keletinél van az Állatorvosi Kar klinikája, illetve a Talpas rendelőt is ajánlom, a 11. kerületben.
4/7 anonim válasza:
A barátnőm malaca is másnál volt amíg nyaralt és ő sem evett, mikor hazaért egyből elfogadta a szeretett gazdijától a kaját. Azt mondta hogy depressziós lett. Tőled sem fogadja el?
5/7 anonim válasza:
Már biztos túlnőtt a foga amit csak orvos tud levágni. Nem akarlak elkeseríteni de ha egy tengerimalac felhagy az evéssel egy úgy nevezett önmérgezési folyamat indul be nála. Aminek az a lényege ha nem jut táplálékhoz akkor a szervezete elkezd termelni egy méreg anyagot ami megmérgezi a szervezetét. És sajnos ez a folyamat a mai orvos tudomány állása szerint visszafordíthatatlan! A legfontosabb élelemről egy szót sem írtál a SZÉNÁRÓL, azt add neki ha kell szálanként kínáld neki 5 percenként de azt enni kell a mérgezés és a fogai miatt is. Mindenképp fecskendővel bébitápszert (krumpli menteset) adjál neki és bio-lapis port (állatpatika) és korpatablettát és Cebion cseppet (c-vitamint sima patika) is keverj bele. Ezek segítenek az emésztését helyre rázni de ez már orvos nélkül nem megy. Írd meg hol laksz és keresek neked a közelben egy tengerimalacos klub oldaláról megbízható orvost!!!!
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Tőlem sem fogadja el a kaját.. semmit... és ugyanazon a helyen fekszik mint tegnap este...:( nem mozdul..
Kaposváron lakok... remélem tudsz nekem valakit ajánlani... előre is köszi
2011. aug. 12. 15:53
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt, elvittem állatorvoshoz, aztmondta hogy a foga teljesen rendbe van, valami fertőzést kapott el... kapott 3 szurit de mire hazaértem vele meghalt...:(
2011. aug. 12. 19:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!