Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen betegséget terjeszthet...

Milyen betegséget terjeszthet egy sün?

Figyelt kérdés
2011. aug. 4. 16:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
sztem semmit.max bolhát.
2011. aug. 4. 16:56
 2/13 tetris ***** válasza:

A vadon élő állatokban gyakrabb az élősködők előfordulása, mint a háziállatokban. Ezek az élősködők lehetnek kullancs, bolha, rüh, tetü, de lehet bélféreg is.

A vadállatok helye az erdőben van, ott érzik igazán jól magukat. Ha befogadtál egy sünikét, akkor pár napig vendégül láthatod, de a végén mindkettőtöknek az lesz a legjobb, ha szépen visszaengeded oda, ahova tartozik.

Ha dédelgeted, utána mindig alaposan moss kezet. Az ágyadba ne engedd!

2011. aug. 4. 16:57
 3/13 anonim ***** válasza:
Pl. a sün hordozza a kullancs-agyvelőgyulladás kórokozóját.
2011. aug. 4. 17:06
 4/13 anonim ***** válasza:
40%
pl. veszettség - elég gyakori!
2011. aug. 4. 17:31
 5/13 anonim ***** válasza:
A sünöknél kábé olyan gyakran fordul elő veszettség, mint az embernél... Te a rókákkal kevered őket :) Veszett sünről még nem nagyon hallottunk.
2011. aug. 4. 20:10
 6/13 anonim ***** válasza:

A keleti sünök, amik nálunk szabadon élnek, általában bolhásak, kullancsosak, és minden ezzel járó betegséget terjeszthetnek.

A háziállatként tartott sünöktől viszont az égvilágon semmit nem kaphatsz el (hacsak nincsenek olyan embertelen körülmények között tartva, hogy tele legyenek élősködőkkel), inkább őket kell félteni a mi náthánktól és hasonló betegségeinktől.

2011. aug. 4. 20:16
 7/13 anonim ***** válasza:
40%
Én úgy tudom, hogy a sünöknél gyakoribb a veszettség, mivel mindenevők, és a rókákat vakcinázzák ellene..
2011. aug. 4. 20:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy ha egy sünt megharap egy veszett állat, azt ritkán éli túl. Általában a rókák "vesnek meg", az meg ha meg tud harapni egy sünt, akkor már meg is öli. Egyébként is a sünök elsősorban rovarevők, a rovarok pedig nem terjesztenek veszettséget. Ha nagyritkán meg is esznek egy-egy gerinces állatot, kicsi az esélye, hogy az veszett legyen, pont a fent említett okokból.
2011. aug. 4. 23:58
 9/13 anonim ***** válasza:
23:58-nál a pont. Veszett sünt még nem nagyon regisztráltak :)
2011. aug. 5. 05:57
 10/13 anonim ***** válasza:
ok, én ezt olvastam valahol, de akkor elég kicsi rá az esély.
2011. aug. 5. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!